Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Μαρινάκης

5acd608293e6bdbfbff5e5ba4aeb1994_XL

17-08-2017 17:48

Η απώλειά του σκόρπισε θλίψη στο νομικό κόσμο της Πάτρας

Ο Πατρινός δικηγόρος έφυγε πλήρης ημερών.

marinakis pavlos

Ο Παύλος Μαρινάκης είχε αναπτύξει πολιτική δράση και είχε κατέλθει στον “στίβο” της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας. Υπήρξε στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Παύλος Μαρινάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κρήτη: Η πικρία της άτυχης Κατερίνας λίγο πριν πνιγεί

Το μέλος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας Διονύσης Γκοτσούλιας έγραψε με αφορμή το θάνατο του Παύλου Μαρινάκη:

“ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΘΗΤΕΥΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΓΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ!.

ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ, ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ, ΚΕΝΤΡΩΟΣ, ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ, ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!!!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928 από Πατρινό πατέρα και Σμυρνιά Μητέρα. Ήταν παντρεμένος με τη Αφροδίτη Β. Φουσκοπούλου και από το γάμο του είχαν αποκτήσει δυο παιδιά το Δημήτρη Ιατροφυσικό και την Άννα Δικηγόρο.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και έχει αποκτήσει πτυχία του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Βρετανικού Συμβουλίου. Κατά το διάστημα των σπουδών του δημοσιογραφουσε στις εφημερίδες των Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΜΑΧΗ» και αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ»της πόλης μας.

Άσκησε Δικηγορία στην πόλη μας με επιτυχία από το 1956. ΄

Έχει εκλεγεί τρεις τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων. Παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου αμέσως μετά την επιβολή της Δικτατορίας της 21ης ΑπριλίουΔιετέλεσε Γραμματέας της Οργάνωσης Μαθητών και στέλεχος της ΕΠΟΝ. Χρημάτισε μέλος της Κ. Ε. του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Ενώσεως Κέντρου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ν. Ο. Δ Ε της Ν. Δ.

Αρθρογραφούσε συστηματικά σε τοπικές εφημερίδες, και στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Πηγή: dete.gr 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κρήτη: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από το σημείο της οικογενειακής τραγωδίας

Κρήτη: Οδύνη στην κηδεία του Βενιζέλου Στρατάκη που πνίγηκε, προσπαθώντας να σώσει τα παιδιά του

Η ανάρτηση της πεθεράς της Ελένης στο instagram και η αντίδραση της παρουσιάστριας