Ο Τραμπ τα έβαλε με την Amazon

5641.jpg

16-08-2017 19:32

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εναντίον του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon. Κατηγόρησε την εταιρεία πως καταστρέφει τις μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και την απασχόληση.

 

«Η Amazon προκαλεί μεγάλη ζημιά στις μικρές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης που καταβάλλουν φόρους. Χωριά, πόλεις σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ υποφέρουν. Πολλές θέσεις εργασίας έχουν χαθεί», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι επίσης ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post. Eνός εντύπου που ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους συνηθίζει να στοχοθετεί.

Amazon και φοροδιαφυγή

«Η #AmazonWashingtonPost… που δεν πληρώνει φόρους για το Διαδίκτυο (κάτι που θα έπρεπε να κάνει) είναι ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ!». Αυτό ήταν το μήνυμα του Τραμπ στο Twitter την 28η Ιουνίου. Ένα από τα πολλά επικριτικά μηνύματα που έχει αναρτήσει από τα τέλη του 2015.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε σήμερα συγκεκριμένα παραδείγματα για όσα ισχυρίζεται, όμως πολλοί τομείς του λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, ιδίως οι τομείς της ένδυσης και των ηλεκτρονικών, είδαν τις πωλήσεις τους να καταγράφουν πτώση εδώ και λίγα χρόνια ενώπιον του ανταγωνισμού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο πιο πρόσφατος επίσημος απολογισμός για τις πωλήσεις στον τομέα λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ δείχνει εξάλλου μια αύξηση της τάξης του 0,6% τον μήνα Ιούλιο και 4,2% τον χρόνο στις ΗΠΑ. Εντούτοις οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν γνωρίσει τη μεγαλύτερη άνθιση με αύξηση των πωλήσεων κατά 1,3% τον περασμένο μήνα.

Το σημερινό του tweet αναρτήθηκε, ενώ ένας δημοσιογράφος της Washington Post εμφανίστηκε στην εκπομπή του CNN «New Day» για να σχολιάσει τις αντιφατικές δηλώσεις του μεγιστάνα στον απόηχο των ταραχών στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια.

Ο Τζεφ Μπέζος, που από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές είχε πάρει θέση κατά του Τραμπ, βρίσκεται μεταξύ των ευπορότερων ανθρώπων του πλανήτη, με περιουσία που ανέρχεται σε 72,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος βρίσκεται στην 544η θέση με περιουσία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ