Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση απορρίπτει την παρέμβαση των ΗΠΑ


13-08-2017 23:44

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας δήλωσε σήμερα ότι απορρίπτει «την απειλή της στρατιωτικής δράσης εκ μέρους κάθε ξένης δύναμης», δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε για το ενδεχόμενο μιας «στρατιωτικής επιλογής».

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε, το όνομα του Τραμπ δεν αναφέρεται συγκεκριμένα. Σε αυτήν την ανακοίνωση ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός «Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), όπου συμμετέχουν περίπου τριάντα κόμματα, απορρίπτει «τη χρήση βίας ή την απειλή άσκησης (βίας) από οποιοδήποτε κράτος, εναντίον της Βενεζουέλας».

«Έχουμε πολλές επιλογές για τη Βενεζουέλα, περιλαμβανομένης μιας πιθανής στρατιωτικής επιλογής εφόσον κριθεί αναγκαίο» είχε δηλώσει την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρο, προκαλώντας την οργή όχι μόνο της κυβέρνησης της χώρας αλλά και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής, όπως της Βραζιλίας, του Μεξικού ή της Κολομβίας.

Ο συνασπισμός MUD, από την πλευρά του, διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προσπαθεί «να μετατρέψει την χώρα σε μια περιφερειακή απειλή».

Κατηγόρησε επιπλέον τον Σοσιαλιστή πρόεδρο ότι «απομονώνει» τη Βενεζουέλα «από τον υπόλοιπο κόσμο, ιδίως τις αδελφές χώρες και γείτονές της που υπήρξαν ιστορικοί μας σύμμαχοι».

«Ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Εμείς, οι Βενεζουελάνοι, αξιώνουμε την οργάνωση ελεύθερων εκλογών σε κάθε επίπεδο» τονίζεται.

Πηγή: www.newsit.gr