Ερντογάν: Η κριτική από την Ε.Ε είναι για εσωτερική τους κατανάλωση


12-08-2017 18:06

Σε λόγους εσωτερικής πολιτικής των Ευρωπαίων απέδωσε ο Ερντογάν τις άσχημες σχέσεις της χώρας του με την Ε.Ε. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε μάλιστα πως οι “επαφές″ Βερολίνου – Άγκυρας θα είναι πολύ καλύτερες μετά τις Γερμανικές εκλογές, αφού θα έχει εκτονωθεί η αντιπαράθεση.

Οι σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν επιδεινωθεί λόγω της καταστολής που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι, με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να εκφράζουν την ανησυχία τους για το εύρος των διώξεων.

«Η κριτική από την Ευρώπη έχει σχέση με την εσωτερική πολιτική» των κρατών-μελών, είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην πόλη Ισπάρτα (Σπάρτη) της δυτικής Τουρκίας που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

«Η Γαλλία και η Αυστρία το έχουν κάνει στο παρελθόν, βλέπουμε ότι η Γερμανία ακολουθεί την ίδια στρατηγική. Πιστεύω πως αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά τις εκλογές», είπε, αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου όπου η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ διεκδικεί τέταρτη θητεία.

Πηγή: www.newsit.gr