Βόρεια Κορέα: Προσπάθεια των ΗΠΑ για διάλογο!


11-08-2017 20:11

ΗΠΑ και Κιμ Γιονγκ Ουν δεν σταματούν να εκτοξεύουν απειλές, όμως η αμερικανική διπλωματία κάνει προσπάθειες για διάλογο με τη Βόρεια Κορέα!

Η διπλωματία των ΗΠΑ διεξάγει ανεπισήμως προσπάθειες για να υπάρξει διάλογος με τη Βόρεια Κορέα εδώ και αρκετούς μήνες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, μία ημέρα αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τον τόνο έναντι της Πιονγκγιάνγκ κι ενώ η κατάσταση στην Ασία παραμένει τεταμένη.

Στις επαφές συμμετέχουν ο Τζόζεφ Γιουν, ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, και ο Πακ Σονγκ Ιλ, ένας ανώτερος βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, μετέδωσε το AP, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους και άλλες πηγές ενήμερες για την διαδικασία.

Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει την πληροφορία.

Ανησυχεί ο Λαβρόφ για την ένταση με τη Βόρεια Κορέα!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πάντως αναφέρθηκε στον «πόλεμο» (ευτυχώς ακόμη σε… εισαγωγικά) ανάμεσα στην Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και οι δηλώσεις του δείχνουν πως κάθε άλλο παρά… ήσυχη είναι η Ρωσία σχετικά με το ζήτημα.

Πηγή: www.newsit.gr