Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 9 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα


17-07-2017 22:44

Ξεπερνούν τα 135 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί.

Εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα παρήγαγε και διακινούσε στην εγχώρια και βαλκανική αγορά, το δίκτυο που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από πολύμηνες έρευνες των διωκτικών αρχών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 40 άτομα, στην πλειονότητά τους ομογενείς και υπήκοοι χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ ως «εγκέφαλοι» εμφανίζονται πατέρας και γιος.

Τα στοιχεία για τη δράση του πολυμελούς δικτύου καταγράφονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ως «έδρα» του κυκλώματος – που φέρεται να δρα τουλάχιστον από το 2014 – περιγράφεται η Αττική. Σε περιοχές του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας λειτουργούσαν δύο «εργοστάσια» παραγωγής τσιγάρων και τρεις αποθήκες για την απόκρυψή τους.

Σε εφόδους που έγιναν στους παραπάνω χώρους, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, κατάσχεσαν πάνω από 9 εκατ. πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, για τα οποία υπολογίστηκε ότι οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τα 135 εκατ. ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκαν 70 τόνοι καπνού που εκτιμάται ότι προορίζονταν για την παραγωγή λαθραίων τσιγάρων, φορτηγά που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των τσιγάρων και μηχανολογικός εξοπλισμός από τα «εργοστάσια».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr