Τσίπρας: Η ασφάλεια της Ευρώπης περνάει από τα Βαλκάνια

806611-4181071.jpg

13-07-2017 18:38

Το «παρών» στην πρώτη τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη δίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έσπευσε να στείλει σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και διαλόγου.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης περνάει από τα Βαλκάνια, αλλά και ότι η Ελλάδα στηρίζει απολύτως την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, η οποία, όπως συμπλήρωσε, εκπληρώνει όλους τους όρους που της τέθηκαν στην προ ενταξιάκη περίοδο.

Επεσήμανε, δε, ότι αποφασίστηκε πιο στενή συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών την επόμενη περίοδο.

Ένα σημείο σύμπτωσης απόψεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας, όπως είπε, είναι η σταθεροποίηση στην ΠΓΔΜ. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πλωτή διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι, αλλά και τη σιδηροδρομική διασύνδεση από τη Θεσσαλονίκη στον Δούναβη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr