Τσίπρας για Κύπρο: Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματά μας

806514-tsipras-thessaloniki.jpg

13-07-2017 12:58

Τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο υπογράμμισε την Πέμπτη (13/07/2017) από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας, με αφορμή τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

«Θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη», είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και πρόσθεσε πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στον δρόμο του διαλόγου και της θετικής ατζέντας.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας» τόνισε κι επιπλέον σημείωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, όποιος έχει σχέδιο είναι σταθερός και διαπραγματεύεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνει».

«Μπορεί να μην πετύχαμε, σε αυτή τη φάση, λύση (σ.σ. για το Κυπριακό) αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφερθείς σε ρήση που αφορά την εξωτερική πολιτική, είπε πως ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει.

Τόνισε δε: «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερός πυλώνας στην περιοχή και τώρα που ανακάμπτει (σσ: από την οικονομική κρίση) αποδεικνύεται χώρα πολύτιμος εταίρος της ΕΕ, πολύτιμη χώρα για το ΝΑΤΟ, λόγω των σχέσεων μας με κρίσιμες χώρες στην ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσιτς από την πλευρά του ανέφερε, ότι η Ελλάδα και η Σερβία μπορούν να στηρίξουν η μία την άλλη.

Διαβάστε εδώ τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ

Δείτε εδώ για τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ σχετικά με τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...