Θεοδωράκης προς Τσίπρα: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση

800885-tsipras_theodorsakhs.jpg

19-06-2017 20:34

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ήταν αδικαιολόγητη και ταυτόχρονα κοστίζει στη χώρα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και αφορούσε, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, στα αποτελέσματα του Eurogroup και στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μεταξύ άλλων είπε ότι έκανε λόγο στον πρωθυπουργό για ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στη στη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει έδαφος. «Αν είχε τελειώσει νωρίτερα η διαπραγμάτευση θα έπιαναν τόπο οι θυσίες των πολιτών», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι οι εξελίξεις είναι σημαντικές, αλλά δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε ακραίους κύκλους να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις. «Οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες. Σημασία έχει να ελέγξουμε όμως και τους “δικούς μας” που θέλουν να σαμποτάρουν μια λύση. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να έχει τη στήριξή μας, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε στον Αλέξη Τσίπρα τις σοβαρές αντιρρήσεις του κόμματός του για τις ρυθμίσεις που προωθεί ο υπουργός Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ορισμένες από αυτές αποτελούν επιστροφή στο παρελθόν».

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να τον ελέγξει γιατί έχουν επιπτώσεις στη χώρα».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr