ΑΠΑΓΩΓΗ Λεμπιδάκη: Σοκάρουν τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία


19-06-2017 9:20

Ως τους πιο σκληρούς απαγωγείς που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ΕΛ.ΑΣ περιγράφουν τους δράστες της αρπαγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έμπειροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δείτε ποια ονομασία προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση για τα Σκόπια!

«Είμαι καλά, δώστε τους ό,τι ζητούν. Είδα χθες στις ειδήσεις ότι βγήκε ο Μακρόν», είναι τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους οικείους του. Αυτές οι λέξεις ήταν η τελευταία απόδειξη ζωής που είχε η οικογένειά του στην Κρήτη.

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», για να αποδείξουν ότι ο 54χρονος επιχειρηματίας είναι ζωντανός, χρησιμοποίησαν ως στοιχείο της επικαιρότητας τις γαλλικές εκλογές ώστε να μην υπάρχει η υποψία ότι το βίντεο γυρίστηκε σε προγενέστερο χρόνο.

Άφησαν ένα usb κάτω από μια πέτρα σε ένα δρόμο, χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του επιχειρηματία, αλλά στον ίδιο νόμο, και ειδοποίησαν στενό συγγενικό του πρόσωπο να πάει να το παραλάβει.

Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε τελευταία φορά sms από τους απαγωγείς με τα αιτήματά τους στις 26 Απριλίου. Έκτοτε έχουν περάσει 54 ολόκληρες ημέρες χωρίς καμία επικοινωνία. Οι απαγωγείς έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία και οι ελπίδες να είναι ζωντανός ο επιχειρηματίας λιγοστεύουν επικίνδυνα.

«Θέλουμε 70 εκατομμύρια ευρώ», ήταν ένα από τα τελευταία γραπτά μηνύματα των απαγωγέων που έλαβε η οικογένεια Λεμπιδάκη.

Η επικοινωνία αυτή έγινε πριν από 33 ημέρες, δηλαδή 20 μέρες μετά το βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς και αποδείκνυε πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν ζωντανός.

Σύμφωνα με τον Ant1, η οικογένεια απάντησε ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό. Τότε, υπήρξε σύντομη διακοπή της επικοινωνίας και λίγο αργότερα ήρθε νέο μήνυμα από τους απαγωγείς, το τελευταίο που έχει μέχρι σήμερα η οικογένεια:

«Εάν δεν βρείτε τα λεφτά, χάνετε εσείς, χάσαμε κι εμείς», ήταν η τελευταία κουβέντα.

Η δραματική ανακοίνωση της οικογένειας

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικοί του άνθρωποι, για πρώτη φορά μετά την 30η Μαρτίου, οπότε και απήχθη, φανερώνουν την απόγνωση και την ανείπωτη θλίψη τους.

«Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς σταματούν», αναφέρει η οικογένεια Λεμπιδάκη.

«Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα.

Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια μας ο Μιχάλης.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση.

Οικογένεια Μιχάλη Λεμπιδάκη»

«Επαγγελματίες» οι δράστες με κινητά – φαντάσματα!

Το τελευταίο σημείο που γνωρίζει η αστυνομία ότι βρισκόταν ο 54χρονος επιχειρηματίας, ήταν ο οικισμός Καλέσσα. Είναι το σημείο που οι απαγωγείς του έστησαν ενέδρα.

Χρειάστηκε να περάσουν 7 ημέρες έως ότου οι απαγωγείς να επικοινωνήσουν για πρώτη φορά με τον αδερφό του επιχειρηματία κάνοντας γνωστά τα αιτήματά τους. Μέσω sms οι απαγωγείς απαίτησαν 100 εκατ. ευρώ. Στο επόμενο μήνυμα έριξαν τις απαιτήσεις τους, με την οικογένεια ωστόσο να τους λέει πως το ποσό είναι τεράστιο και μπορούν να μαζέψουν μόνο 8 εκατ. ευρώ.

Ο εντοπισμός του σημείου εκπομπής των κινητών είναι αδύνατος. Φαίνεται ότι οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν συγκεκριμένη μέθοδο και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ανάμεσα στους δράστες βρίσκεται άτομο με εξειδικευμένες γνώσεις στην αντικατασκοπία.

Περίπου 20 ημέρες μετά την απαγωγή, οι δράστες έστειλαν στην οικογένεια το πολυπόθητο μήνυμα ζωής του δικού τους ανθρώπου. Σε ένα USB που είχαν αφήσει σε ερημική τοποθεσία, 150 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, είχαν βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να λέει:

«Είμαι καλά. Μου φέρονται σωστά. Δεν μου έχουν κάνει κακό αλλά ζητούν πολλά κι εμείς δεν έχουμε τόσα χρήματα».

Μάλιστα, για να πείσουν οι απαγωγείς την οικογένεια ότι το βίντεο ήταν πρόσφατο έβαλαν τον επιχειρηματία να αναφέρεται και σε ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων για να αποδειχτεί ο χρόνος μαγνητοσκόπησης του μηνύματος.

Μετά την αδυναμία ωστόσο της οικογένειας να βρει τα χρήματα, οι δράστες έκοψαν κάθε επικοινωνία, με τους δικούς του ανθρώπους να φοβούνται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι πια νεκρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σιλό Τζολί-Πιτ: Η πανέμορφη κόρη του πρώην ζεύγους που μεγαλώνει σαν αγόρι (ΦΩΤΟ)

Σοκ για τον Ματθαίο Γιαννούλη: «Δε μου πες όμως ότι εσύ θα σαι στο φέρετρο»

Μια ξεχωριστή βάφτιση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου!