Βάψιμο: 5 Ιδέες Ανανέωσης του σπιτιού σας

Happy woman paint wall at home.

15-06-2017 12:18

Το βάψιμο ανανεώνει ριζικά ένα σπίτι και του δίνει άλλη οπτική. Είτε πρόκειται για απλό φρεσκάρισμα είτε για ολική ανακαίνιση, τα νέα χρώματα και οι συνδυασμοί τους δίνουν άλλη αίσθηση στο χώρο. Το βάψιμο σπιτιού αποτελεί ένα από τους πιο έξυπνους, οικονομικούς και άμεσους τρόπους για να δώσουμε μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα σας.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις ιδέες που σκεφτήκαμε για σας και την ανανέωση του σπιτιού σας:

CX

  1. Χρησιμοποιήστε τεχνοτροπίες χρωμάτων στους τοίχους σας

Μια πολύ ωραία και δημιουργική ιδέα είναι να δημιουργήσετε τεχνοτροπίες με διαφορετικά χρώματα και συνδυασμούς αυτών σε μέρος των τοίχων ή και σε ολόκληρο το τοίχο του δωματίου. Αυτές τις τεχνοτροπίες μπορείτε να τις κάνετε είτε με ιδιαίτερα πινέλα και ειδικές βούρτσες που αφήνουν το χρώμα με συγκεκριμένο και προκαθορισμένο τρόπο στον τοίχο είτε με τα συνηθισμένα εργαλεία χρησιμοποιώντας κάποιον επαγγελματία που γνωρίζει καλύτερα. Προτείνουμε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε σε μια μικρή επιφάνεια του τοίχου όποια τεχνοτροπία θέλετε ή σε ένα τοίχο για να δείτε αν ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι και έπειτα να το δοκιμάσετε αλλού. Στις τεχνοτροπίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε απλά χρώματα -κλασσικά- πάνω σε ελαφρώς πιο σκούρα είτε πιο εξεζητημένους συνδυασμούς όπως χρυσό , χρυσό ροζ, ασημί και παρόμοια χρώματα.

  1. Χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα σε μεγαλύτερο βαθμό από τα πιο σκούρα.

Μπορείτε να συνδυάσετε φωτεινά και ανοιχτά χρώματα με πιο σκούρα για να “μεγαλώσετε” το χώρο σας. Καλό είναι να κυριαρχούν τα ανοιχτά χρώματα και είναι λογικό να προτιμώνται καθώς όπως είναι γνωστό πέρα από το όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα που είναι και θέμα γούστου δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

S

  1. Μη ξεκινήσετε από την επιλογή χρώματος

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι είναι ξεκινάμε να επιλέξουμε χρώμα χωρίς να έχουμε σκεφτεί πρώτα τα πράγματα που έχουμε σε κάθε δωμάτιο. Ρίξτε αρχικά μια ματιά γύρω σας και παρατηρήστε τα χρώματα των επίπλων σας, τα χρώματα των κουρτινών ακόμα και τα μαξιλάρια και επιλέξτε κάποιο χρώμα που να μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με αυτά. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο σαν σκέψη αλλά θα δείτε στην πορεία ότι θα σας βοηθήσει καλύτερα και θα σας δώσει ένα μπούσουλα και μια βάση για τη συνέχεια.

  1. Δείτε τη συνολική εικόνα του σπιτιού

Προσπαθήστε να φανταστείτε συνολικά το σπίτι ολοκληρωμένο και να συνδυάσετε στο μυαλό σας τα χρώματα των δωματίων. Κρατήστε στο μυαλό σας τη σκέψη ότι το σπίτι είναι ενας ενιαίος χώρος που ξοδεύετε χρόνο σε διαφορετικά δωμάτια διαφορετικές ώρες της μέρας. Οπότε δεν θα πρέπει να είναι ούτε τελείως άσχετα μεταξύ τους τα χρώματα αλλά ούτε απαραίτητα διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Είναι σημαντικό για το βάψιμο του σπιτιού να βρείτε τη χρυσή τομή στο συνδυασμό αυτό και να κρατήσετε ισορροπίες καθώς τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε θα τα έχετε για τουλάχιστον μια πενταετία στην καθημερινότητα σας.

  1. Μην κολλήσετε στα αγαπημένα σας χρώματα

Προσπαθήστε να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και κλασσικά χρώματα που συνήθως χρησιμοποιείτε και πειραματιστείτε με νέους συνδυασμούς. Μπορείτε να δείτε συνδυασμούς στο χρωματολόγιο αρχικά και έπειτα δοκιμαστικά σε ένα δωμάτιο για να δείτε αν σας αρέσει . Μετά μπορείτε να έχετε άποψη για τα “νέα” χρώματα και θα νιώσετε αισθητή αλλαγή του χώρου σας.