Έρχεται νέο Μνημόνιο: Βαρύ το τίμημα για τους Έλληνες από τα νέα μέτρα

789562-neo_mnimonio.jpg

01-05-2017 10:55

Νέο Μνημόνιο: Νέο «πετσόκομμα» ύψους 450 εκατ. ευρώ από το 2018 στις φοροαπαλλαγές, μείωση των επιδομάτων ανεργίας, φτώχειας και θέρμανσης, μπλόκο στις προσλήψεις από το παράθυρο, αλλά και εφαρμογή των αντίμετρων αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,7% του ΑΕΠ, και όχι 3,5%, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα κείμενα συμφωνίας με τους δανειστές.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ, πρόκειται για τέσσερα κείμενα, το περιεχόμενο των οποίων αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»:

Το Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών (MEFP) του ΔΝΤ και το τεχνικό μνημόνιο που το συνοδεύει (TMU).

Το συμπληρωματικό μνημόνιο της ευρωπαϊκής πλευράς (SMoU) και αντίστοιχα το τεχνικό του σκέλος (TMU).

Τα νέα μνημόνια περιλαμβάνουν, δε, λίγο πολύ τα… πάντα: Τα νέα δημοσιονομικά μέτρα της τριετίας 2018-2020 (επιδόματα, συντάξεις, αφoρολόγητο), τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, τα εργασιακά και τις αλλαγές στις αγορές προϊόντων, την πολιτική για τις τράπεζες, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ενέργεια, ενώ υπάρχει επίσης η λίστα με τα αντίμετρα και ο τρόπος με τον οποίο θα ενεργοποιούνται.

Οι όροι θα συμπεριληφθούν στα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, έτσι ώστε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να υπάρχει τουλάχιστον η επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement).ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...