Δολοφονία Στέλλας: Αυτό είναι το προφίλ του παιδοκτόνου της Αγίας Βαρβάρας

789318-paidoktonos_stellas-.jpg

30-04-2017 10:02

Το μείζον ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες – ψυχίατροι και ψυχολόγοι της Αστυνομίας είναι αν ο αδίστακτος παιδοκτόνος είναι τόσο βαριά άρρωστος (ψυχολογικά), όσο ο ίδιος ισχυρίζεται στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής.

«Αυτός νόμιζε ότι είμαι φίλος του, όμως δεν είμαι γιατί ο άνθρωπος είναι εγκληματίας». Με τα λόγια αυτά περιγράφει το Γιάννη Εικοσπεντάκη, ένας πρώην συνάδελφός του αστυνομικός.

Το ψυχογράφημα του 61χρονου παιδοκτόνου από τον 6χρονο δίδυμο αδελφό της Στέλλας είναι συγκλονιστικό όπως το αποτύπωσε στην κατάθεσή της η ψυχολόγος της αστυνομίας:

«Ο μικρός μου είπε ότι είμαστε στην Αστυνομία και ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν την αδελφή του, την οποία είχαν κλέψει από το σπίτι τους το βράδυ… Μου είπε ότι μπήκαν κλέφτες, κλέψανε την αδελφή του, τα χαρτιά της που ήταν από τους γιατρούς, καθώς και κάτι χρυσαφικά. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό συνέβη επειδή όπως ενημερώθηκε από τον πατέρα του, ο τελευταίος είχε αφήσει τη νύχτα κατά λάθος τα κλειδιά του έξω από την πόρτα (…)

Ο μικρός ήταν απόλυτος, ότι δεν άκουσε τίποτα, μολονότι κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε κλειστά τα αυτιά του, για να μην ακούσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ούτε κιχ. Όταν προσπάθησα να κατανοήσω τι εννοούσε ήταν μάλλον απρόθυμος να μου δώσει περισσότερες επεξηγήσεις (…)

Τον ρώτησα, αν θα μπορούσε ο μπαμπάς του να έχει ακούσει κάτι και μου απάντησε πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, επειδή φοράει πάντοτε τόσο τη νύχτα όσο και κάποιες ώρες της ημέρας ωτοασπίδες, γιατί τον ενοχλούν οι θόρυβοι (…) Μου είπε ότι το βράδυ φορούν πυτζάμες και πως με αυτές τις πυτζάμες και μη την κουβέρτα που σκεπάζεται η Στέλλα την έκλεψαν (…) Μου είπε ότι του αρέσει να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν, αλλά αυτό το κάνει μόνο η μαμά, γιατί στον μπαμπά δεν αρέσουν γενικά τα χάδια, τα φιλιά και οι αγκαλιές.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο μπαμπάς δεν γελάει και πως θυμώνει αρκετά πιο εύκολα από τη μαμά, με την οποία προτιμά και ο ίδιος να μιλάει περισσότερο. Επίσης, ανέφερε ότι η αδελφή του είναι πολύ δεμένη με τη μαμά, ενώ και ο ίδιος εξέφρασε τόσο την αγάπη του, όσο και την αγωνία του για το τι μπορεί να της συμβαίνει».

Την ίδια εικόνα μετέφεραν στα ΜΜΕ και οι πρώην συνάδελφοί του, αλλά και οι γείτονες του στην Αγία Βαρβάρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Είναι εξίσου τραγικό ότι κατά την προανακριτική διαδικασία, ο δράστης ισχυρίστηκε πώς τα ψυχολογικά του προβλήματα προκλήθηκαν από την κινητική αναπηρία από την οποία έπασχε η 6χρονη Στέλλα.

Ακόμα πιο σαφής ήταν ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, που παραχώρησε συνέντευξη στο Star.

Ο παιδοκτόνος τότε ισχυρίστηκε ότι πάσχει από κατάθλιψη και παίρνει βαριά φαρμακευτική αγωγή, κάτι που ο κ. Σούρας όμως, μιλώντας στο Star, το αμφισβητεί.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε δείχνουν ότι δεν είναι άρρωστος, γιατί ο άρρωστος δεν συμπεριφέρεται έτσι. Από την πρώτη στιγμή που του μιλάς καταλαβαίνεις ότι κάτι τρέχει, αν εκείνος δεν έχει ήδη ομολογήσει πριν ακόμα ερωτηθεί. Εκτιμώ, αν και δεν τον έχω εξετάσει, ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια, εκτός αν είναι βαρύτατα διαταραγμένος στην προσωπικότητά του», ανέφερε ο κ. Σούρας.