Μάχη δανειστών για τα κέρδη από την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον

786931-tsakalotos-lagarnt.jpg

20-04-2017 8:20

Τα νέα επεισόδια της υπερπαραγωγής του «δόγματος του σοκ» αποφασίζονται αυτή τη φορά πέραν του Ατλαντικού με τους «παραγωγούς» να αποφασίζουν το μοίρασμα κόστους και κερδών. 

Επί της ουσίας το μοίρασμα της πίτας αφορά τους δανειστές που δήθεν κόπτονται η χώρα να σταθεί στα πόδια της ασκώντας όμως πολιτικές που τη βυθίζουν βαθύτερα και περισσότερο στην κρίση με τις πραγματικές επιπτώσεις να βαραίνουν τους πολίτες.

Και τα δύο κραταιά μέρη (Γερμανία και ΔΝΤ) στο μεγάλο παζάρι του ελληνικού θέματος βλέπουν όλα τα χρόνια της κρίσης τα οικονομικά τους στοιχεία να ωφελούνται και το κύριο συμφέρον τους είναι η παραμονή της Ελλάδας στη μέγγενη της εξάρτησης από τα ταμεία τους.

Από την άλλη ο πολιτικός κόσμος της χώρας διευκολύνει τις όποιες βλέψεις των δανειστών μέσα από τις διαφορετικές θέσεις «αντιμετώπισης» και τη διχόνοια. Στα 7 χρόνια της κρίσης τα προνόμια της «καρέκλας» και η γνώση ότι είναι ουσιαστικά παρατηρητές, αποδέκτες και κομιστές αποφάσεων αδρανοποίησαν όποιο διαπραγματευτικό χαρτί θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι. Στο εσωτερικό και κομματικό ακροατήριο η διαχείριση ήταν και είναι απλή: Κινδυνολογία.   

Ως εκ τούτου οι δανειστές έχουν όλα τα όπλα στα χέρια τους.

Με αυτά τα δεδομένα ακόμη μια «κρίσιμη» συνάντηση αυτή τη φορά στην Ουάσινγκτον θα ορίσει τη συνέχεια της κρίσης στην Ελλάδα και θα επισφραγίσει την εξάρτησή της. Αυτονόητο λοιπόν και αναμενόμενο πέραν των «κορώνων» να υπάρξουν σημεία συμβιβασμού από τους δύο ισχυρούς παίκτες ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της κερδοφορίας τους. 

Εκεί βρίσκονται από σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης, για επαφές (προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με το χρέος), στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Απριλίου.

Στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr