Βρετανία: Αιφνιδιαστική παραίτηση Τζορτζ Όσμπορν – «Δεν θέλω να είμαι πια στην αφάνεια»

786820-osborne.jpg

19-04-2017 15:07

Δεν θα είναι υποψήφιος για το βρετανικό κοινοβούλιο στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, σύμφωνα με επιστολή του προς τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς του, η οποία δημοσιεύεται από την εφημερίδα London Evening Standard.

Τον περασμένο μήνα ο Όσμπορν, ο οποίος εικαζόταν ότι μπορεί να γινόταν ο επόμενος πρωθυπουργός μέχρι που έχασε τη θέση του ως υπουργού Οικονομικών αφού βοήθησε στην αποτυχημένη εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, διορίσθηκε διευθυντής της Evening Standard.

Έχει δεχθεί πυρά επειδή ανέλαβε πολλές θέσεις εργασίας ενώ παρέμενε μέλος του κοινοβουλίου, ανάμεσα στις οποίες μια θέση μερικής απασχόλησης ως στέλεχος της BlackRock.

«Αποχωρώ από τη Βουλή των Κοινοτήτων προς το παρόν. Όμως θα παραμείνω δραστήριος στη συζήτηση για το μέλλον της χώρας μας και για θέματα για τα οποία νοιάζομαι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Όσμπορν στην επιστολή.

«Θα συνεχίσω να μάχομαι γι’ αυτή τη Βρετανία που αγαπώ από την καρέκλα του διευθυντή μιας μεγάλης εφημερίδας. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γράψω τα απομνημονεύματά μου», κατέληξε.

Παράλληλα, η σημερινή συνεδρίαση της Bουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας για να αποφασιστεί εάν θα γίνει δεκτή η πρόταση της Μέι για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, επεφύλασσε μια ακόμη έκπληξη για το Συντηρητικό Κόμμα. Ο Τζορτζ Οσμπορν ανακοίνωσε ότι παραιτείται από βουλευτής γιατί βαρέθηκε να είναι στην αφάνεια. «Σε ηλικία 45 ετών θέλω να κάνω άλλα πράγματα», τόνισε…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr