Όργιο σκανδάλων: Έδιναν θαλασσοδάνεια σε εφοπλιστές για να βοηθούν πολιτικούς

786446-tanker11.jpg

18-04-2017 9:58

Βόμβα μεγατόνων αναμένεται να σκάσει το επόμενο διάστημα για τα θαλασσοδάνεια που χορηγούσε η Εθνική Τράπεζα σε Έλληνες εφοπλιστές, όχι με εγγυήσεις αλλά με πολιτικά κριτήρια – Το τρίγωνο της διαπλοκής «Εφοπλιστές – τραπεζίτες – πολιτικοί» ρήμαξε όλο τον πλούτο της Ελλάδας και συνεχίζει να απολαμβάνει ασυλία. 

Οι περιπτώσεις των θαλασσοδανείων που χορηγούσε η Εθνική Τράπεζα στο εφοπλιστικό λόμπι έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, αφού η ζημίες που έχει υποστεί η τράπεζα είναι τεράστιες. 

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Kontra News, τα περισσότερα από τα δάνεια αυτά δόθηκαν μόνο με πολιτικά κριτήρια την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας ήταν ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα!

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου οι γνωστοί καιροσκόποι του εφοπλιστικού λόμπι να επιστρέψουν πίσω τα δυσθεώρητα δάνεια που πήραν χωρίς εγγυήσεις από την τράπεζα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως πρώτο έγραψε το Newsbomb.gr πριν από λίγες μέρες, ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης αναμένεται να καλέσει σε απολογία τους εμπλεκόμενους εφοπλιστές σε άλλο σκάνδαλο με θαλασσοδάνεια που διακινήθηκαν μέσω φορολογικών παραδείσων (Δείτε εδώ την αποκάλυψη του Newsbomb.gr)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να ελέγξουν εξονυχιστικά όλα τα δάνεια που χοτρηγήθηκαν από το ναυτιλιακό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας καθώς επίσης και ποιοι πολιτικοί μεσολαβούσαν για να έχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις οι δανειολήπτες εφοπλιστές.

Παράλληλα από κόσκινο θα περάσουν και την υπόθεση με το ξεχασμένο σκάνδαλο της εταιρείας «Πανγαία», κατά τη διάρκεια του οποίου «ξεπλύθηκε» ολόκληρη η ακίνητη περιουσία της τράπεζας με αδιαφανείς διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις αφού η διοίκηση της ΕΤΕ χάρισε 241 ακίνητα σε εταιρεία με έδρα την Ολλανδία και με μετόχους ένα σύστημα offshore που κρύβουν τους πραγματικιούς ιδιοκτήτες. 

Μέσα από σκανδαλώδεις διαδικασίες η διοίκηση της Εθνικής παρέδωσε στην κυριολεξία το σύνολο των ακινήτων της τράπεζας, αφού προηγουμένως δανειοδότησε την εταιρεία που έχει έδρα την Ολλανδία και να ανέλαβε να ενοικιάσει η ίδια τα ακίνητα που προηγουμένως είχε πουλήσει!!!

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό του σκανδάλου με την «Πανγαία» 

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr