Πάμε ολοταχώς για τέταρτο Μνημόνιο: Στήνουν παγίδα στην Ελλάδα ΕΕ και ESM

786424-mnimonio_4.jpg

18-04-2017 7:40

Ειδήσεις | Μνημόνιο 4: Στον φαύλο κύκλο των Μνημονίων θέλουν, όπως όλα δείχνουν, οι δανειστές την Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σχεδιάζουν να παραμείνει η χώρα υπό αυστηρή εποπτεία μετά το 2018, «σερβίροντας» ένα νέο τέταρτο Μνημόνιο έως το 2022.

Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις εξελίξεις, ο νέος μηχανισμός επιτροπείας θα τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, δηλαδή μετά το τέλος του «Μνημονίου 3» και αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, χωρίς, βεβαίως, αυτό να αποκλείει την ενεργοποίηση ενός τέταρτου προγράμματος.

Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός επιτήρησης θα επιχειρήσει να υποστηρίξει την έξοδο της ελληνικής οικονομίας στις αγορές από το 2018, ώστε να πετύχει επιτόκια 3% έως 3,5% σε χρονικό ορίζοντα τριών έως πέντε ετών.

Μια άλλη, εξίσου, σημαντική παράμετρος του νέου σχεδιασμού που επεξεργάζονται Βρυξέλλες και Βερολίνο είναι να μην υπάρξει για την Ελλάδα ένα σταθερό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά μια φόρμουλα έκτακτης χρηματοδότησης, σε περίπτωση που η χώρα μας δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr