Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Ανάσταση

785935-tsiprasal.jpg

15-04-2017 15:34

Εντυπωσιασμένος από τα κερκυραϊκά έθιμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμπεριέλαβε στο μήνυμά του για την Ανάσταση ειδική αναφορά στο νησί των Φαιάκων.

«Χρόνια πολλά σε όλους. Καλή Ανάσταση να έχουμε, υγεία και ευτυχία.

Είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο μήνυμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε.

Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της πρώτης Ανάστασης. Θέλω να πω ότι είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη, δεν χρειάζεται μόνο δύναμη, αλλά χρειάζεται και μυαλό. Να διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες.

Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Και αρκεί να το πιστέψουμε. Να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» ανάφερει το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Βέβαια, αν χρειαζόμαστε τον πολυμήχανο Οδυσσέα για να κλείσει η αξιολόγηση, τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr