Ρωσία: Συλλήψεις οκτώ υπόπτων που φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

783596-metro-agia-petroupoli.jpg

06-04-2017 22:02

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Οι ρωσικές διωκτικές Αρχές συνέλαβαν σήμερα οχτώ άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ενώ πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εντόπισαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και όπλα στις κατοικίες των υπόπτων, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ερευνών.

«Η ρωσική αστυνομία και πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών συνέλαβαν σήμερα έξι άτομα στην Αγία Πετρούπολη και δύο στην Μόσχα, τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για εμπλοκή τους στην τρομοκρατική επίθεση», τόνισε με ανακοίνωση της εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός, παρόμοιος με εκείνος που εντοπίστηκε στον σταθμό μετρό Πλόσαντ Βοστάνια στην Αγία Πετρούπολη, όπλα και πυρομαχικά κατασχέθηκαν στις οικείες τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης της επίθεσης φέρεται ότι είναι ο 22χρονος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο οποίος γεννήθηκε στο Κιργιστάν, αλλά ζούσε από το 2011 στη Ρωσία.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...