Έτοιμος να απαντήσει «ανελέητα» αν προκληθεί από τις ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν

783520-kim.jpg

06-04-2017 18:01

Σαφή προειδοποίηση και ευθεία απειλή κατά των ΗΠΑ απηύθυνε η Βόρεια Κορέα, ξεκαθαρίζοντας πως θα αντιδράσει «ανηλεώς» σε οποιαδήποτε πρόκληση.

«Ο στρατός μας το έχει ήδη διαμηνύσει: αν υπάρξει η παραμικρή πρόκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των (στρατιωτικών) ασκήσεων, είμαστε έτοιμοι να επιφέρουμε το πιο αδυσώπητο πλήγμα», ανέφερε ο πρεσβευτής της Β. Κορέας στη Μόσχα, Κιμ Χιονγκ Γιουν, ο οποίος συμμετείχε σε μια στρογγυλή τράπεζα, την ώρα που η Ουάσινγκτον ανακοίνωνε ότι ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις της μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι διευρύνει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα με αφορμή τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη χώρα αυτή. Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν το μεταλλουργικό και τον αεροδιαστημικό τομέα, τις βιομηχανίες όπλων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, χημικών και τα διυλιστήρια.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά το 2006 και έκτοτε τις έχει επεκτείνει ώστε να συμπεριλάβει εμπάργκο στην πώληση όπλων και το εμπόριο χρυσού, πολύτιμων μετάλλων και ειδών πολυτελείας.

Οι Βρυξέλλες πρόσθεσαν επίσης τέσσερα πρόσωπα στη «μαύρη λίστα» με όσους απαγορεύεται να ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ, ενώ έχουν παγώσει και τα περιουσιακά στοιχεία τους λόγω των δεσμών τους με την ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Το θέμα της Βόρειας Κορέας αναμένεται ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...