Το ΔΝΤ «τελείωνει» το αυριανό Eurogroup: «Δεν θα υπάρξει συμφωνία – Χρειάζεται πολύ δουλειά»

783505-tzeri-rais.jpg

06-04-2017 17:27

Το ΔΝΤ τελειώνει την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής (7/4) πριν καν ξεκινήσει – «Έχει γίνει πρόοδος, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, το Ταμείο δεν αναμένει συμφωνία για την αξιολόγηση στο αυριανό Eurogroup.

Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να υπάρξει κάποια συμφωνία.

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι θεσμοί, ο Τζέρι Ράις τόνισε ότι δεν γνωρίζει λέγοντας χαρακτηριστικά, «ελπίζουμε σύντομα, όμως θα επαναλάβω ότι και πάλι χρειάζεται περισσότερη δουλειά».

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν το ΔΝΤ να βλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2018 και να ζητά πρόσθετα μέτρα για το επόμενο έτος ο Ράις δεν επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, λέγοντας, «όλοι εργάζονται για να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση. Όλοι εμπλέκονται με καλή πρόθεση. Μπορώ να μιλήσω μόνον εκ μέρους του ΔΝΤ. Εμείς εστιάζουμε στα οικονομικά μεγέθη».

Τέλος, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είπε, «η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει», ενώ κληθείς να απαντήσει εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει εν τέλει στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Ράις απάντησε ότι «θα πρέπει να πληρούνται οι δύο αυτοί πυλώνες, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και δέσμευση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr