Δημοσκόπηση: «Χτίζει» διαφορά η ΝΔ – «Γκρεμίζεται» ο ΣΥΡΙΖΑ

778431-ekloges_dhmoskophsh.jpg

18-03-2017 20:51

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» – Σε «ελεύθερη πτώση» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τεράστιας απογοήτευσης του κόσμου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, για τον μήνα Ιανουάριο, η Νέα Δημοκρατία «χτίζει» μια διαφορά η οποία μπορεί να κυμανθεί κοντά στις 20 μονάδες, προσελκύοντας ένα στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου (εάν είχαμε αυτή την Κυριακή εκλογές) η ΝΔ, φτάνει στο 28,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 13,5%, με την διαφορά των δυο κομμάτων να φτάνει το 14,6%.

Στην Τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας 6,4%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χ.Α. με 6,3%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται σταθερά η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,4%.

Ακολούθως, τρία από τα ήδη κοινοβουλευτικά κόμματα θα πρέπει να παλέψουν για την παραμονή τους στη Βουλή, αφού η Ένωση Κεντρώων μένει σταθερή στο 2,7% ενώ στο 2,1% βρίσκονται τόσο το Ποτάμι, όσο και οι ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στη πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων

ΝΔ 31,2%

ΣΥΡΙΖΑ 15%

ΚΚΕ 7,1%

ΧΑ 7%

ΔΗΜ.ΣΥΜΠ 6%

Στη δημοσκόπηση καταδεικνύεται και η έντονη δυσαρέσκεια των ίδιων των ψηφοφόρων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr