Αποκαλυπτικός διάλογος Σόμπλε-Τσακαλώτου: «Να τελειώνουμε, η Αθήνα έχει υποχρεώσεις το καλοκαίρι»

777674-tsakalotos_soimple.jpg

15-03-2017 21:30

Σε αποκαλύψεις προέβη σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με τον διάλογο που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το δάνειο που έχει ζητήσει η Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της Αθήνας το αν θα ζητήσει ή όχι δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Σόιμπλε αποκάλυψε πως τόνισε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως πέρα από τις όποιες καθυστερήσεις η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις το καλοκαίρι και «πρέπει να τελειώνουμε».

Η Ελλάδα έχει ζητήσει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης από την Παγκόσμια Τράπεζα που θα αποφέρει 450.000 θέσεις εργασίες μέσω ενός τριετούς πλάνου.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας είχε δηλώσει πως η τελική απόφαση για το αν θα δοθούν δάνεια στην Ελλάδα θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά το πότε θα εξεταστεί σε αυτό το επίπεδο το ελληνικό αίτημα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα συνήθως δανειοδοτεί μη ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες οικονομίες, έχοντας ως κύριες αποστολές την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής για τα φτωχότερα τμήμα του πληθυσμού.

Παρέχει επίσης στήριξη για την ανάπτυξη ισχυρών θεσμών που υποστηρίζουν ένα σύγχρονο κράτος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...