Κυπριακό-Μπουρτζού: Θα γίνει κατάθεση χαρτών στο πλαίσιο συμφωνίας με ποσοστά 28.2% – 29,2%

761608-baris_burcu660.jpg

11-01-2017 19:08

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει ημερομηνία για δημοψήφισμα για την επιτυχία της διεθνούς διάσκεψης, το σημαντικό είναι να υπάρξει ένα πολιτικό πλαίσιο ή να φτάσουμε σε ένα σημείο που να μπορεί να υπάρξει πολιτικό πλαίσιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τ/κ πλευράς Μπαρίς Μπουρτζού στη Γενεύη.

Ο Μπαρίς Μπουρτζού ανέφερε ακόμη ότι η κατάθεση των χαρτών θα γίνει σήμερα και θα διαπιστωθεί αν οι δύο πλευρές υποβάλουν χάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας τους για ποσοστά χαρτών μεταξύ 28,2% και 29,2%. Αναφέρθηκε επίσης στα θέματα που θα έρθουν ενώπιον των ηγετών στην απογευματινή τους συνάντηση και χρειάζονται πολιτική απόφαση για να μετατραπούν σε συγκλίσεις έπειτα από τις εργασίες των ειδικών.

Συγκεκριμένα, ο Μπαρίς Μπουρτζού είπε ότι σήμερα συζητήθηκαν το θέμα μεταχείρισης Τούρκων υπηκόων και Ελλήνων υπηκόων, οι ομοσπονδιακές αρμοδιότητες και αρμοδιότητες πολιτειών. Όπως είπε έγινε εργασία για το ποιες θα είναι οι ομοσπονδιακές αρμοδιότητες και η τροποποίηση του συντάγματος στο πλαίσιο ποιων κανόνων θα μπορεί να γίνει.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.com.cyΠΗΓΗ : Newsbomb.gr