ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε ποιες περιπτώσεις θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ

761526-dei.jpg

11-01-2017 16:02

Για χρέη ύψους έως και 1000 ευρώ θα ισχύουν τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που έχει λάβει η ΔΕΗ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για μεγαλύτερα χρέη στη ΔΕΗ, θα δίνεται το πράσινο φως για αποκοπή της ρευματοδότησης.

Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Ενέργειας διευκρίνιζαν ότι: «Τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που έχει λάβει η ΔΕΗ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους αδύναμους καταναλωτές και θα διατηρηθούν, όπως θα διατηρηθεί και η αναστολή των αποκοπών ηλεκτροδότησης για χρέη μέχρι 1000 ευρώ. Δεν μπορεί να υπάρξει προστασία σε περιπτώσεις ρευματοκλοπών και στρατηγικών κακοπληρωτών, είτε αυτοί είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις»

Στο ίδιο πλαίσιο, γινόταν υπενθύμιση των πρόσφατων αποφάσεων της ΔΕΗ για «πάγωμα» των χρεών μέχρι 500 ευρώ, ρυθμίσεις χρεών αλλά και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Ο ίδιος παράγοντας του υπουργείου Ενέργειας ανέφερε ότι ομαλοποιείται πλήρως η κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα της χώρας καθώς ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, ενώ υπήρξε συνεισφορά στο ισοζύγιο και από αιολικά πάρκα.

Δήλωσε δε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των φορέων της ενέργειας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης (λόγω της κακοκαιρίας), των βλαβών που παρουσιάστηκαν σε μονάδες της ΔΕΗ και της σχεδόν μηδενικής συνεισφοράς των ανανεώσιμων πηγών.

Από αύριο αίρεται η απαγόρευση εξαγωγών ρεύματος και από σήμερα η σύσταση για περιορισμό της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές :

-Ο νέος διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ που θα προκηρυχθεί, θα λαμβάνει υπόψη τις αιτιάσεις της Κομισιόν που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του προηγούμενου.

-Είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ που προβλέπει η συμφωνία , ενώ εξετάζονται οι μέθοδοι συμμόρφωσης προς την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτοπαραγωγή.

-Επίκειται η έκδοση εγκυκλίου που θα ρυθμίζει τα της αυτονόμησης επιμέρους ιδιοκτησιών από την κεντρική θέρμανση. Όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως τα διαμερίσματα που αποκτούν αυτονομία θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στις πάγιες δαπάνες.

-Η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσειΠΗΓΗ : Newsbomb.gr