Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Κατήργησαν το νόμο για το «μαύρο» πολιτικό χρήμα!

750885-black_money.jpg

02-12-2016 9:03

Ειδήσεις | Μαύρο Χρήμα: Το μαύρο πολιτικό χρήμα ζει και βασιλεύει. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια και πρώτα από όλους αφορά στα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, χωρίς φυσικά να αφήνει εκτός του κάδρου τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για διακομματική «ομερτά» που επιχειρεί να παραπλανήσει τον δύσμοιρο ελληνικό λαό που πληρώνει ακόμη και σήμερα και μάλιστα ακριβά καλοπληρωμένους κομματικούς στρατούς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόπτεται για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Διαρρηγνύουν τα… ιμάτιά τους για το βρώμικο πολιτικό χρήμα και τη σχέση των κομμάτων με την επιχειρηματική διαπλοκή.

Τόσο προεκλογικά, όσο και μετά τον Ιανουάριο του 2015 που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας με στόχο να φέρουν «ένα άλλο ήθος και να επιβάλλουν το ηθικό τους πλεονέκτημα απέναντι στους διεφθαρμένους και εξαγορασμένους πολιτικούς τους αντιπάλους», οι κύριοι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, σε κάθε ευκαιρία, προχωρούσαν σε βαρύτατες καταγγελίες τόσο κατά των πρώην κυβερνητικών κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και κατά συγκεκριμένων στελεχών για σχέσεις με τη διαπλοκή και τα μιντιακά συγκροτήματα.

Μετεκλογικά, η κυβέρνηση μόλις στριμώχτηκε από τη λαϊκή οργή του έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο που ψήφισαν και εφαρμόζουν θυμήθηκε πάλι τη διαπλοκή, τα συμφέροντα και το μαύρο χρήμα.

Σε μια προφανή προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα γύρω από ένα θέμα που, δυστυχώς, δεν προτίθεται να ξεκαθαρίσει συγκρότησε εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Προφανής στόχος η πολιτική ομηρία των ήδη χρεοκοπημένων κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των δεκάδων εκατομμυρίων που οφείλουν στις τράπεζες.

Κι όμως, η επιτροπή σταμάτησε άρον-άρον τις εργασίες της, μόλις η συζήτηση έφτασε στον ΣΥΡΙΖΑ, στα δάνειά του, στις πλασματικές εγγυήσεις τους, στις εφημερίδες του και στα διαδικτυακά του «τρολ».

Ο νόμος που κατήργησαν

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb.gr, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με το προεδρείο της Βουλής, ουσιαστικά κατήργησαν τον μοναδικό νόμο που έθετε όρια και κανόνες στο μαύρο πολιτικό χρήμα και μάλιστα προέβλεπε και κυρώσεις.

Όλα στο βωμό των εντυπώσεων και της προπαγάνδας, με στόχο να φεύγει η συζήτηση από την ουσία και να κατηγορούνται οι πολιτικοί αντίπαλοι -άλλοτε δικαίως και άλλοτε προσχηματικά, δεν έχει καμία σημασία για την σημερινή κυβέρνηση.

Στις 16 Οκτωβρίου του 2014, λίγους μήνες πριν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές και αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για να… αλλάξει την Ελλάδα και τον κόσμο η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκανε -προφανώς κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης- ένα μεγάλο βήμα για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων αλλά και των βουλευτών.

Ψήφισε, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα νόμο που έβαζε σαφή όρια στο πολιτικό χρήμα ενώ ταυτοχρόνως προέβλεπε συγκεκριμένο έλεγχο και αυστηρές κυρώσεις. Το βασικότερο από όλα, προέβλεπε πλήρη διαφάνεια μέσω της ανάρτησης στο διαδίκτυο όλων των στοιχείων που αφορούν στη χρηματοδότηση και τις δαπάνες του πολιτικού προσωπικού της χώρας, κομμάτων και βουλευτών.

Στις 23 Οκτωβρίου ο νόμος αυτός δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως 4304 και επικεφαλίδα: «Έλεγχος των οικονομικών και πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις.»

Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο αυτό:

• Κόμματα και βουλευτές υποχρεούνται να τηρούν συγκεκριμένους και δηλωμένους εκ των προτέρων τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των οποίων θα διακινούν το πολιτικό τους χρήμα (θα εισπράττουν ενισχύσεις και θα πληρώνουν λογαριασμούς).

• Επιπλέον, οι καταβολές προς τα κόμματα πρέπει από εκείνη την ημέρα πλέον να είναι ονομαστικές.

• Ποσά άνω των 1.500 ευρώ, γίνονται δεκτά μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών και με ταυτοποίηση στο ΑΦΜ του καταθέτη.

• Απαγορεύεται η χρηματοδότηση από αλλοδαπούς όπως και από ιδιοκτήτες και εκδότες ΜΜΕ.

• Κανείς δεν μπορεί να χορηγεί πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο σε κόμματα και 5.000 το χρόνο σε βουλευτές ή υποψήφιους.

• Δεν μπορούν να ζητούνται δάνεια με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση άλλων ετών.

• Τα κουπόνια σε περίπτωση εξορμήσεων οφείλουν να είναι θεωρημένα από την αρμόδια ελεγκτική αρχή.

• Τα κόμματα οφείλουν να διατηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων Γ κατηγορίας, να καταρτίζουν ετήσιο ισολογισμό και απολογισμό και να αιτιολογούν πλήρως έσοδα και δαπάνες.

Οι ποινές που προβλέπονται για κάθε παράβαση είναι συγκεκριμένες και ποικίλουν: Από την κατάσχεση των ποσών που δεν έχουν δηλωθεί νομίμως, από την παρακράτηση της κρατικής επιχορήγησης για τα κόμματα και της βουλευτικής αποζημίωσης για τους βουλευτές, ακόμη και την ποινή φυλάκισης και για χορηγούς και για χορηγούμενους και για ελεγκτές.

Ως θεματοφύλακας της τήρησης του νόμου θεσμοθετήθηκε να είναι η αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής, η οποία οφείλει να παραλαμβάνει όλα τα δικαιολογητικά, να τα ελέγχει, να υποβάλει ετήσια έκθεση πεπραγμένων που κατατίθεται στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς και στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Και το κυριότερο απ’ όλα να ειδοποιεί τις εισαγγελικές αρχές στην περίπτωση που διαπιστώνει παραβάσεις και παραβιάσεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr