ΚΚΕ: Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης οι καταγγελίες για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις


02-12-2016 8:34

Ειδήσεις | ΚΚΕ: Σάλο έχει προκαλέσει στα πολιτικά κόμματα της χώρας η ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία που έκανε χθες, Πέμπτη (01/12/2016) το ΚΚΕ, για περίεργες συνακροάσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από άγνωστο, «τρίτο» κέντρο, ύστερα από  μία σειρά περίεργων περιστατικών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η καταγγελία του Περισσού προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου, Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα έρευνα γύρω από την υπόθεση.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η έρευνα έλαβε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Τι ανέφερε η καταγγελία του ΚΚΕ

Σύμφωνα με την καταγγελία, «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Οι «οχλήσεις» αυτές αφορούν στο εξής: με την απάντηση στις επίμαχες κλήσεις, ανοίγουν ταυτόχρονα και άλλες γραμμές, στις οποίες απαντά το τηλεφωνικό κέντρο άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας ή του Ποταμιού, γίνεται δηλαδή συνακρόαση. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στο Newsbomb.gr από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, μόλις απαντούσαν στα τηλεφωνήματα, ακογόταν «ΣΥΡΙΖΑ παρακαλώ», «Ποτάμι παρακαλώ» κτλ. Το γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο, καθώς έχει επαναληφθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» προσθέτει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Για τα περίεργα περιστατικά, το ΚΚΕ έχει ενημερώσει ήδη τόσο τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, όσο και τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, καθώς και τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων, τα οποία αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

 Τη διαβεβαίωση ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ», εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Πολύ σοβαρή», χαρακτήρισε την καταγγελία του ΚΚΕ η Νέα Δημοκρατία, η οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις για το θέμα.

«Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», σημείωσε η ΝΔ.

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση», κατέληξε η Πειραιώς.

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Να διερευνηθεί η υπόθεση σε όλο της το βάθος και την έκταση κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ώστε αν συμβαίνει κάτι παράνομο και ύποπτο να βρει τους υπαίτιους και να διασφαλίσει το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr