Σοβαρό ζήτημα παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών θέτει το ΚΚΕ

750706-kke-perissos.jpg

01-12-2016 16:03

Σε μια σοβαρή καταγγελία για συνακροάσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από άγνωστο, «τρίτο» κέντρο, προχώρησε σήμερα (01/12/2016) το ΚΚΕ, μετά από μία σειρά περίεργων περιστατικών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Οι «οχλήσεις» αυτές αφορούν στο εξής: με την απάντηση στις επίμαχες κλήσεις, ανοίγουν ταυτόχρονα και άλλες γραμμές, στις οποίες απαντά το τηλεφωνικό κέντρο άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας ή του Ποταμιού, γίνεται δηλαδή συνακρόαση. Το γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο, καθώς έχει επαναληφθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» προσθέτει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Για τα περίεργα περιστατικά, το ΚΚΕ έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, καθώς και τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων, τα οποία αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Επίσης, έχει απευθυνθεί και στον ΟΤΕ, αναμένοντας διευκρινίσεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr