Ζήγρας για Τσοχατζόπουλο: Ξόδευε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για να έχει βουλευτική ασυλία

750443-nikos-zigras.jpg

30-11-2016 19:23

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος «ξόδευε πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανά εκλογική περίοδο. Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί για να έχει βουλευτική ασυλία», αποκάλυψε σήμερα (30/11/2016) απολογούμενος ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ο πρώτος εξάδελφος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκος Ζήγρας.

Ο επί πολλά χρόνια εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούμενος ο ίδιος στην υπόθεση, για μία ακόμα φορά κατονόμασε τον πρώην υπουργό ως τον τελικό αποδέκτη των μιζών που διακινήθηκαν για την προμήθεια δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων (υποβρύχια και TOR-M1) δηλώνοντας, παράλληλα, μετανιωμένος και ζητώντας την επιείκεια των δικαστών.

«Πώς πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλλήνιας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στην Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ζήγρας, υποστηρίζοντας πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον παραπλάνησε ως προς την προέλευση των χρημάτων.

«Δεν μου είπε από πού ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως, μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά». Επιπλέον, επανέλαβε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριό του και ταξίδευε στο εξωτερικό ακόμα και όταν ήταν υπουργός ενώ εν αγνοία του είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομά του και είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό.

«Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!»

Παράλληλα, ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε πως η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν ως σύζυγός του. «Έχει κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο χρησιμοποιώντας το όνομα μου, χρησιμοποιούσε εν αγνοία μου το διαβατήριό μου και κυκλοφορούσε στον εξωτερικό ως Ζήγρας ενώ ήταν υπουργός. Όταν του ζήτησα το διαβατήριο, μου είπε ότι το έχει χάσει. Επίσης, άνοιξε λογαριασμό στην UBS στην Ελβετία στο όνομά μου» ανέφερε στο Δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας, προσθέτοντας: «Υπάρχουν έγγραφα που εμφανίζουν τη Βίκυ Σταμάτη ως σύζυγό μου και θα σας τα παραδώσω διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη, πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!»

Ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ακόμη πως «είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 (σ.σ. συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012) διότι ο πρώην συνήγορός μου και νυν πρόεδρος του ΔΣΑ μου είχε επιβάλει τη σιωπή(…) Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορός μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο».

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα θα συνεχιστεί στις 21 Δεκεμβρίου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr