Δημοσκόπηση – «βόμβα» για την κυβέρνηση: Οργή και απογοήτευση «πνίγουν» τους Έλληνες

750342-dhmoskophsh_ellhnes.jpg

30-11-2016 15:23

Δημοσκοπήσεις: Οργή και απογοήτευση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών για την συνολική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.

Την οργή της ελληνικής κοινωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και αποτυπώνει το γκάλοπ, έρχεται να συμπληρώσει και η κατάρρευση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τα δυο αυτά στοιχεία να συνθέτουν ένα «μίγμα» πολιτικής και κοινωνικής οργής.

public issue pinakas1 copy

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό των απαντήσεων στο ερώτημα πως νιώθετε για την κατάσταση στη χώρα με το 28% να απαντάει «οργή», το 25% «απογοήτευση» και το 19% «ντροπή», ενώ μόνο το 14% απάντησε ότι θέλει τη σημερνή κυβέρνηση.

public issue pinakas2

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει υποστεί βαθύ τραύμα στη δημοτικότητά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μακράν τόσο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία όσο και στη δημοφιλία.

public issue pinakas3

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στη σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη.

public issue pinakas4

Μάλιστα  το 42% θεωρεί ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκης καταλληλότερο για πρωθυπουργό, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

public issue pinakas5

Στο ερώτημα «ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ, ενώ μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή. Η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο».

public issue pinakas6

Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

public issue pinakas7

Παράλληλα 9 στους 10 πολίτες δηλαδή το 88% πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή.

public issue pinakas8ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr