Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί – Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες έντονα φαινόμενα

750300-xionia.jpg

30-11-2016 13:20

Καιρός: Χιόνια, ισχυροί βοριάδες και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, Τετάρτη (30/11/2016).

Στην Αττική από χθες (29/11/2016) το μεσημέρι έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση στην Πάρνηθα, ενώ σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων ρίχνει χιονόνερο.

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Το κύμα της κακοκαιρίας που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο από τα δυτικά, φέρνοντας ουσιαστικά τον χειμώνα συνεχίζει την «επέλασή» του.

Τα κύρια στοιχεία του καιρού σήμερα, Τετάρτη (30/11/2016) θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την κακοκαιρία

Στα ανατολικά ηπειρωτικά αναμένεται βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (κυρίως Κεντρική Στερεά, Πήλιο, Φθιώτιδα, ορεινή Πελοπόννησο).

Από το μεσημέρι, πάντως, τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα νοτιότερα και θα εξασθενήσουν.

Στα ορεινά της Κρήτης αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά με βροχή ή χιονόνερο, αλλά και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, και πιθανόν στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα.

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Παρασκευή. Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η θερμοκρασία και το Σαββατοκύριακο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr