Ερντογάν κατά Κύπρου: Δεν μπορείτε να έχετε αυτή τη σημαία

750039-erntogan.jpg

29-11-2016 17:57

Κυπριακό – Ειδήσεις: Στο στόχαστρο της Άγκυρας ακόμα και η σημαία της Μεγαλονήσου

Εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση που ακολουθεί η Άγκυρα στο ζήτημα του Κυπριακού, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως δεν είναι διατεθειμένος για αμοιβαίες υποχωρήσεις. Με τις δηλώσεις του μάλιστα δυναμιτίζει συνεχώς την κατάσταση και χοντραίνει το γεωπολιτικό «παιχνίδι» στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τη σημαία της.

«Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο» είπε μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

Συγκεκριμένα είπε: «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί, υπάρχει και μια ‘ΤΔΒΚ’. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία, αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».

Ο Ερντογάν προσέθεσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας: «Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας, θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr