Φιντέλ Κάστρο: Η μυστηριώδης ερωτική ζωή του – Είχε κάνει σεξ με 35.000 γυναίκες! (video)

749786-castro2.jpg

28-11-2016 23:05

Άγνωστα γεγονότα της προσωπικής ζωής του Κουβανού ηγέτη που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 90 ετών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό «GQ».

Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο, σύμβολο της αντίστασης στις ΗΠΑ και του Κομμουνισμού, αλλά αμφιλεγόμενου μετέπειτα ηγέτη, σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς εποχής για την Κούβα. Όπως και να έχει έγραψε το όνομά του στην παγκόσμια ιστορία με ανεξίτηλο μελάνι, ενώ για πολλά ακόμη χρόνια θα γίνονται προσπάθειες προκειμένου να πέσει φως στις σκιώδεις πτυχές της ζωής του, αλλά και της προσωπικότητάς του.

Μία τέτοια επιχείρησε το περιοδικό GQ», σύμφωνα με το οποίο:

1) Έκανε το πρώτο του πούρο στα 14, ενώ έχει κόψει το κάπνισμα εδώ και πολλά χρόνια: «Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που μου έδωσε το πρώτο μου πούρο. Πρέπει να ήμουν γύρω στα 14-15. Έκανα το πρώτο μου πούρο χωρίς να ξέρω πώς γίνεται. Ευτυχώς δεν εισέπνευσα όλο τον καπνό» είχε πει ο ίδιος ενώ όσον αφορά στην απόφασή του να κόψει το κάπνισμα είχε δηλώσει το 1985: «Κάπνισα πάρα πολύ στη ζωή μου. Μέχρι που μια μέρα αποφάσισα να το σταματήσω. Κανείς δεν με ανάγκασε. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα εδώ και πολύ καιρό ότι ήταν μια τελευταία θυσία που έπρεπε να κάνω».

2) Είχε έντονη σεξουαλική ζωή: «Είναι ο άντρας με τις 35.000 γυναίκες» έγραψε η New York Post το 2008 για τον ηγέτη της Κούβας, αναφέροντας πως έκανε σεξ με τουλάχιστον δύο γυναίκες την ημέρα. Στο μεσημεριανό, στο βαδινό και κάποιες φορές και στο πρωινό. Μάλιστα, το 2008 δημοσιογράφος του Vanity Fair είχε πει ότι στον ηγέτη άρεσε πολύ να φλερτάρει, ενώ οι λόγοι του είχαν συχνά-πυκνά πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα.

3) Είχαν γίνει εναντίον του τουλάχιστον 600 απόπειρες δολοφονίας (για την ακρίβεια 638): Αυτός ήταν και ο λόγος που κουβαλούσε πάντα μαζί του όπλο. Σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότερες απόπειρες είχαν γίνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και μάλιστα κάποιες είχαν φτάσει πολύ κοντά στο στόχο τους…

4) Ήταν μεγάλος θαυμαστής του μπέιζμπολ και έπαιζε από τότε που ήταν παιδί.

castro baseball

 

5) Ήταν πάρα πολύ πλούσιος: Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του ανερχόταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια παρόλο που ο ίδιος έλεγε ότι δεν «έχει ούτε ένα σεντ».

6) Σεβόταν τον Αμερικανό Πρόεδρο, Κένεντι: Ο Κάστρο είχε δηλώσει δεκαετίες μετά το θάνατο του Αμερικανού Προέδρου ότι ήταν «ένα ευφυής άνθρωπος, μερικές φορές λαμπρός και γενναίος. Αν ζούσε είναι πιθανόν οι σχέσεις Κούβας – Αμερικής να είχαν βελτιωθεί».

7) Έγραφε προσωπικά ο ίδιος όλους τους λόγους του: Όπως είχε πει κάθε φορά που ανέθετε σε κάποιον άλλο να γράψει την ομιλία του, το αποτέλεσμα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο άνδρας που αγαπούσε πολύ τις γυναίκες

Η άγρια όψη του γκεριγέρο, το χάρισμά του και οι μαραθώνιες ομιλίες του γοήτευσαν τόσο τις μάζες όσο και τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες υπέκυψαν στον Φιντέλ, αλλά αυτή ήταν μια πλευρά της ζωής του για την οποία ο Κάστρο τηρούσε τη μεγαλύτερη διακριτικότητα.

Τόσο λαμπερός, όσο διακριτικός είναι ο μικρότερος αδελφός του, ο Ραούλ, στον οποίο παρέδωσε την εξουσία, ο Φιντέλ Κάστρο είχε πολυάριθμες κατακτήσεις στη διάρκεια της ζωής του. Αντίθετα, ο Ραούλ υπήρξε ο άνδρας μίας και μόνο γυναίκας, της Βίλμα Εσπίν, την οποία συνάντησε στο αντάρτικο και παντρεύτηκε το 1959. Η Βίλμα Εσπίν πέθανε το 2007.

Στη διάρκεια των αναρίθμητων συνεντεύξεων που έχει δώσει, ο πρώην πρόεδρος της Κούβας σπάνια αναφερόταν στους ερωτικούς δεσμούς του, όμως μια φορά παραδέχθηκε πως είχε «μια ζωή γεμάτη αγάπη».

Πριν καν γίνει γνωστός ως «επαναστάτης», ο Φιντέλ Κάστρο πολλαπλασίαζε τις κατακτήσεις του, επιλέγοντας κατά προτίμηση τις ξανθές, χωρίς ωστόσο να περιφρονεί και τις μιγάδες.

Στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, γοητεύει πολλές Αμερικανίδες, Γερμανίδες και Ιταλίδες, ενώ στη δεκαετία του 1970 θα συνάψει μια στενή φιλία με την Ιταλίδα ηθοποιό Τζίνα Λολομπριτζίτα, η οποία θα κάνει ένα νοκιμαντέρ γι’ αυτόν.

Λίγο μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1959, ο Φιντέλ Κάστρο έκανε σχέση με μια νεαρή Γερμανίδα, την Μαρτίνα Λόρεντς. Αυτή αφηγήθηκε μάλιστα πρόσφατα σ’ ένα βιβλίο πως είχε πειστεί από την CIA να δολοφονήσει τον «Κομαντάντε», όμως έκανε πίσω την τελευταία στιγμή…

Το 1964 είχε επίσης μια σύντομη περιπέτεια με την Εβελιν Πιζιέ, την αδελφή της ηθοποιού Μαρί-Φρανς Πιζιέ, την οποία «έκλεψε» από το φίλο της την εποχή εκείνη, τον Μπερνάρ Κουσνέρ, νεαρό τότε φοιτητή που επισκεπτόταν το νησί.

Οι ιστορικοί αναφέρουν πως απέκτησε τουλάχιστον επτά παιδιά.

«Πολιτικά, ως επαναστάτης, απορρίπτω την ιδέα να μπερδεύεις την οικογένεια με την πολιτική. Αυτές οι ιστορίες με τις πρώτες κυρίες, τις βρίσκω αληθινά γελοίες», έλεγε το 2002 στον Αμερικανό κινηματογραφιστή Όλιβερ Στόουν, σ’ ένα ντοκιμαντέρ.

Γυναίκες με επιρροή

Στην αυτοβιογραφία του, ο Κάστρο αποκάλυπτε πως δεν ήταν παντρεμένος με την Ντάλια Σότο ντελ Βάγε, την ξανθιά με τα πράσινα μάτια που ήταν μικρότερή του 15 χρόνια και με την οποία έζησε από τη δεκαετία του 1980 σ’ ένα σπίτι στη δυτική Αβάνα.

Πρώην δασκάλα, η «Λάλα», την οποία γνώρισε το 1961 στη διάρκεια μιας εκστρατείας του καθεστώτος κατά του αναλφαβητισμού, είναι η μητέρα πέντε από τα παιδιά του: των Αλεχάντρο, Άλεξ, Αντόνιο, Αλέξις και Άνχελ, όπως ο πατέρας του Κάστρο.

Ο Φιντέλ Κάστρο υποστήριζε πως δεν είχε παντρευτεί παρά μόνο μία φορά, στις 12 Οκτωβρίου 1948, με την Μίρτα Ντίας-Μπαλάρτ, μια φοιτήτρια της φιλοσοφίας κόρη εύπορης οικογένειας και μητέρα του μεγαλύτερου γιού του, του Φιντελίτο, ενός 67χρονου σήμερα πυρηνικού φυσικού.

Πήρε διαζύγιο το 1954, αφού έμαθε πως εκείνη μισθοδοτούνταν από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ εκείνος σάπιζε στη φυλακή μετά την αποτυχημένη επίθεση εναντίον του στρατοπέδου Μονκάδα (1953), επιχείρηση με την οποία δημιουργήθηκε ο μύθος του.

Στο μεταξύ, είχε ερωτευθεί το 1952 τη Νατάλια Ρεβουέλτα, την «Νάτι», μια ωραία παντρεμένη ξανθιά, η οποία τον Μάρτιο του 1956 του χάρισε μια κόρη, την Αλίνα, που διέφυγε το 1993 από την Κούβα και ζει από τότε στο Μαϊάμι.

Στα μέσα του 1955, ο Κάστρο είχε επίσης σχέση με μια κρεολή, την Μαρία Λαμπόρντε, ακτιβίστρια του κινήματός του, από την οποία θα αποκτήσει άλλον έναν γιο, τον Χόρχε Άνχελ.

Όμως μια από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή του Φιντέλ Κάστρο ήταν αναμφισβήτητα η Σέλια Σάντσες, την οποία είχε γνωρίσει το 1957 στο αντάρτικο της Σιέρα Μαέστρα. Υπήρξε το δεξί του χέρι, η έμπιστή του, η προσωπική γραμματέας του και ίσως περισσότερα, μέχρι το θάνατό της από καρκίνο το 1980.

Με εξαίρεση την Αλίνα, όλα τα παιδιά του ζουν στην Κούβα, αλλά πάντα προφυλάσσονταν από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Ο ακούραστος πρωτεργάτης της κουβανικής επανάστασης παραδεχόταν πως είχε αφιερώσει λίγο μόνο χρόνο στα παιδιά του, όμως ήλπιζε ότι ήταν «ένας καλός πατέρας το διάστημα που πέρασα μαζί τους», όπως είχε πει στον Όλιβερ Στόουν…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr