Απίστευτο βίντεο: Επανεμφανίστηκε η λίμνη Μακρή στη Ζάκυνθο!

749775-plimires-zakintho.jpg

28-11-2016 22:14

Καιρός: Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί σε περιοχές της Ζακύνθου, η οποία μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί το Σαββατοκύριακο.

Όπως αποκαλύπτει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα να «δημιουργηθεί εκ νέου» η λίμνη Μακρή στη δυτική πλευρά του αεροδιαδρόμου, ενώ σπίτια και κτήρια έχουν μετατραπεί σε «νησίδες».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιστότοπο imerazante.gr, οι ποσότητες του νερού που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή είναι απίστευτες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Σάββατο το βράδυ έπεφταν 200 τόνοι νερού σε κάθε στρέμμα!

Το βίντεο που τραβήχτηκε από ψηλά δείχνει τη «λίμνη», διάσπαρτη με «νησίδες» (με πλημμυρισμένα δηλαδή σπίτια και κτίρια της περιοχή, ενώ το μόνο που έχει μείνει άθικτο, λόγω υψομετρικής διαφοράς, είναι ο αεροδιάδρομος.

Και μπορεί η σημερινή ημέρα να μην επιβάρυνε με περισσότερα νερά την περιοχή, η κατάσταση ωστόσο εξακολουθεί να είναι άθλια και η ταλαιπωρία των κατοίκων τεράστια. Όσο για την αποστράγγιση των υδάτων, αυτή δυστυχώς πρόκειται να καθυστερήσει αρκετά λόγω κατασκευαστικών λαθών στον χείμαρρο Μπούκα που εκβάλει στον κόλπο του Λαγανά.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται χιονιάς και στην Αθήνα

Πηγή: ionianΠΗΓΗ : Newsbomb.gr