Μοσκοβισί: Ήρθε η ώρα να λάβουν ανταπόδοση οι Έλληνες πολίτες

749749-moskovici.jpg

28-11-2016 20:44

Αισιόδοξος για επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε πολύ ισχυρή και θετική πρόοδο στη δεύτερη αξιολόγηση, οι συζητήσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε Staff Level Agreement (συμφωνία σε επίπεδο στελεχών) πριν το τέλος της εβδομάδας, ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο Eurogroup την 5η Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια συνολική συμφωνία, κάτι που χαρακτήρισε απολύτως εφικτό, και συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι που επιθυμεί η Κομισιόν.

Τόνισε ότι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, που είναι ήδη θετική, δείχνουν ότι θα κινηθεί μεταξύ 2,5%-3% για το 2017.

Σημείωσε ότι «η Κομισιόν ήταν και είναι πάντα υπέρ μιας ισχυρής Ελλάδας εντός μιας ενισχυμένης Ευρωζώνης αφιερωμένης στην ανάπτυξη», για να υπογραμμίσει ότι «ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στη λιτότητα γι’ αυτό». Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί όσον αφορά στη δημοσιονομική πολιτική και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να υπογραμμίσει ότι όμως ένα πράγμα είναι να είμαστε σοβαροί στο να ενδυναμώνουμε την οικονομία και άλλο η λιτότητα.

«Και τώρα», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, «είναι ώρα οι Έλληνες πολίτες να έχουν κάποια ανταπόδοση». «Εφόσον οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, τότε οι εταίροι της πρέπει επίσης να αναλάβουν τις δικές τους».

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος ότι πρέπει να τα καταφέρουμε», τόνισε. Πρόσθεσε ότι γνωρίζει πόσο προσηλωμένοι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στο ευρώ και ότι οι Ευρωπαίοι είναι προσηλωμένοι σε μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη.

Ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε ισχυρότερες δομές, η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει, ότι οι επενδύσεις θα επιστρέψουν στη χώρα, ότι η ανάπτυξη ακολουθεί και ότι δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης.

Είπε ότι «η Κομισιον ήταν και είναι πάντα υπέρ μιας ισχυρής Ελλάδας εντός μιας ενισχυμένης Ευρωζώνης αφιερωμένης στην ανάπτυξη», για να υπογραμμίσει ότι «ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στη λιτότητα γι’ αυτό».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr