Γιάννης Ποιμενίδης: Στην Κύπρο κάθε εβδομάδα

460288-giannis-poimenidis-apotomi-voutia-s-ena-symplegmatiko-sympan.jpg

28-11-2016 4:20

Γνωρίσαμε τον γοητευτικό Γιάννη Ποιμενίδη μέσα από τη σειρά θρίλερ του ΑΝΤ1 «Εκδρομή» στον ρόλο του μυστηριώδους Μάρκου και τον ξεχωρίσαμε για το ταλέντο του και το γαλάζιο βλέμμα του, που μαγνητίζει τον φακό.

Αυτά τα χαρίσματα πρόσεξε προφανώς κι ο σκηνοθέτης Ανδρέας Γεωργίου κι έναν χρόνο μετά του πρότεινε να συμμετάσχει στο καθημερινό κοινωνικό σίριαλ «Δίδυμα φεγγάρια», δίνοντας του έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκείνον του Αντώνη ενώ φέτος συμμετέχει και στην παράσταση «Το γλυκό πουλί της νιότης».

«Δευτέρα και Τρίτη κάνω γκρουπαριστά τα γυρίσματα μου στην Κύπρο κι αμέσως παίρνω το αεροπλάνο για Αθήνα, αφού φέτος συμμετέχω σε μια υπέροχη παράσταση στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη». Πραγματικά, νιώθω τυχερός κι ευλογημένος, που μέσα στην οικονομική κρίση μου δίνεται η ευκαιρία να ζω από το επάγγελμα το οποίο αγαπώ. Είμαι φέτος στην τηλεόραση δίπλα στον Γρηγόρη Βαλτινό, έναν μεγάλο δάσκαλο, που έχει τη διάθεση να μάθει στους νέους ηθοποιούς πολλά από τα μυστικά της τέχνης μας. Από την άλλη, στο θέατρο βρίσκομαι στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη, μιας σπουδαίας κυρίας, η οποία έχει την πλήρη αντίληψη της σκηνής κι αυτήν την εμπειρία της τη μεταδίδει απλόχερα, χωρίς καμιά ανασφάλεια, και στους καινούργιους καλλιτέχνες. Την ευχαριστώ που με επέλεξε για τον ρόλο του, Τσανς, τον οποίο πήρα ύστερα από ακρόαση, αλλά και γιατί είναι τόσο απλή απέναντι μου» αναφέρει ο Γιάννης Ποιμενίδης στην Espresso και συμπληρώνει:

«Πολλοί με ρωτούν “μα δεν κουράζεσαι κάθε εβδομάδα να πετάς για Κύπρο;” και τους απαντώ ότι αυτή είναι η ανάσα μου, το ταξίδι μου. Όταν βλέπω τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς να φτιάχνουν τα φώτα, τις κάμερες, νιώθω ότι βρίσκομαι μέσα σε μια δημιουργική ομάδα, που τη χαρακτηρίζει το πάθος, και από την οποία μέχρι τέλους Ιουνίου θα εισπράξω πολλά εφόδια. Όταν βγαίνω βόλτα και με χτυπάνε οι Κύπριοι φιλικά στην πλάτη λέγοντας μου ένα “μπράβο”, ανοίγω φτερά», καταλήγει.ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr