Προεδρικές Εκλογές Γαλλία 2017: Νικητής στην Κεντροδεξιά ο Φιγιόν – Ο Ζιπέ αναγνώρισε την ήττα του

749442-juppe_fillon2.jpg

27-11-2016 22:52

Ειδήσεις | Προεδρικές Εκλογές Γαλλία 2017: Το χρίσμα της γαλλικής Κεντροδεξιάς προκειμένου να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα της χώρας στις Προεδρικές εκλογές του 2017 κέρδισε σήμερα, Κυριακή (27/11/2016) ο πρώην πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, νικώντας στο β’ γύρο των προκριματικών εκλογών τον Αλέν Ζιπέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφάλισε το 67,4% των ψήφων βάσει των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα. Ο αντίπαλός του, Αλέν Ζιπέ, συγκέντρωσε το 32,6% των ψήφων.

«Ό,τι ενώνει την παράταξή μου είναι σημαντικότερο σε σύγκριση με ό,τι τη διχάζει», δήλωσε ο Φιγιόν, αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές της Κεντροδεξιάς.

Επιπλέον, ο Φιγιόν επισήμανε ότι οι ψηφοφόροι θέλουν ελευθερία και σεβασμό, ενώ τόνισε ότι η νίκη του «διέψευσε όλα τα σενάρια που είχαν γραφτεί από πριν».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Αλέν Ζιπέ παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη τον εκλογικό του αντίπαλο.

«Τελειώνω την εκστρατεία ως ελεύθερος άνθρωπος χωρίς να εγκαταλείψω τις πεποιθήσεις μου», δήλωσε ο Ζιπέ ενώπιον των οπαδών του.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι προκριματικές εκλογές έγιναν κάτω από καλές συνθήκες και διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στο έργο του.

Εξάλλου, τόνισε ότι θα συνεχίσει τη θητεία του ως δήμαρχος στην πόλη Μπορντώ.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τιε εκλογές στη ΓαλλίαΠΗΓΗ : Newsbomb.gr