Πλακιωτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

749312-.jpg

27-11-2016 9:56

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζει τέως πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας ότι «σε περίπτωση που δεν κλείσει άμεσα την αξιολόγηση ο Αλέξης Τσίπρας όλα είναι πιθανά».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πιθανό είναι και ένα τέταρτο μνημόνιο.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης χαρακτηρίζει «ασαφείς και αόριστες» τις προθέσεις των εταίρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και σε σχέση με το «τι μέλλει γενέσθαι» λέει χαρακτηριστικά ότι είναι «άγνωσται αι βουλαί του κ. Σόιμπλε και της κ. Μέρκελ».

Ερωτηθείς αν τελικά η κυβέρνηση καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Πλακιωτάκης το θεωρεί «πολύ δύσκολο».

Αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ στα μεγάλα θέματα, ο κ. Πλακιωτάκης υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «την συναίνεση τη διαμορφώνει η κυβέρνηση και όχι η αντιπολίτευση» και υποστηρίζει ότι «με τέτοιες πολιτικές νοοτροπίες και αντιλήψεις της κυβέρνησης δεν χτίζεται κλίμα συναίνεσης».

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα και σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λοζάννης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης εκφράζει την ανησυχία του, ωστόσο εκτιμά ότι δεν πρέπει «να πέσουμε στην παγίδα του Ερντογάν, αλλά να επιδιώξουμε συμμαχίες ικανές να προστατεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Για το Κυπριακό θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα έπειτα από πολύ καιρό.

Τέλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης κρατά αποστάσεις από την πρόταση για θέσπιση της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, την οποία και υιοθέτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας «όταν μιλάω για τα θέματα που άπτονται της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είμαι πολύ προσεχτικός».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr