Έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ – Αιχμές Σπίρτζη κατά της διοίκησης

749299-oasth.jpg

27-11-2016 8:36

Στις 11:00 θα συνεδριάσουν σήμερα Κυριακή (27/11) οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην αναστολή ή μη των κινητοποιήσεων και της επίσχεσης εργασίας, ύστερα από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού που διαβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα θα μπουν οι υπογραφές για την εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού για την καταβολή των πληρωμών.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα δώσει εντολή και τη Δευτέρα θα μπουν οι υπογραφές, ώστε να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα υπάρχουν, προκειμένου να εκταμιευθεί το απαιτούμενο ποσό για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ωστόσο το Δ.Σ. παρέπεμψε τις αποφάσεις στην έκτακτη γενική συνέλευση, μέχρι την απόφαση της οποίας τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Αιχμές Σπίρτζη κατά της διοίκησης του ΟΑΣΘ

Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που ξεκίνησαν σήμερα επίσχεση εργασίας διεκδικώντας το σύνολο των δεδουλευμένων τους, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της διοίκησης του Οργανισμού για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλονίκης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο ο ΟΑΣΘ με αυτές τις επιδοτήσεις να μην έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα. Και θεωρώ πολύ υπερβολική μια τέτοια αντίδραση να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας ενώ γνωρίζουν ότι και αυτά τα χρήματα έχουν εγκριθεί και ταυτόχρονα έχουν υπογραφεί πρόσθετα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που βγήκε με το υπουργείο Παιδείας, αν θυμάμαι καλά».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τι συνίσταται η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεσμεύτηκε να δώσει εντολή για να μπουν υπογραφές τη Δευτέρα και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που καθυστερούν την εκταμίευση των χρημάτων ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «συνίσταται στο να μπορεί να επισπευθεί η εκταμίευση του ποσού στον ΟΑΣΘ».

ΝΔ: Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ διαιωνίζεται

Για απαράδεκτους χειρισμούς εκ μέρους του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Δυστυχώς, το πρόβλημα του ΟΑΣΘ το οποίο χρήζει άμεσης λύσης διαιωνίζεται! Διαιωνίζεται εξαιτίας των απαράδεκτων χειρισμών και της στάσης του κ. Σπίρτζη», αναφέρει ο κ. Γκιουλέκας και συμπληρώνει ότι «έως σήμερα δεν έχουμε ακούσει μία πρόταση, μία λύση από τον αρμόδιο υπουργό. Η Θεσσαλονίκη βλέπει μόνο την αλαζονεία και την αδιάλλακτη στάση του».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr