Ινδονησία: Συνελήφθη ισλαμιστής – Σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία της Μιανμάρ

749200-indonisa-islamistis.jpg

26-11-2016 14:30

Η Ινδονησία έχει υποστεί φέτος μια σειρά επιθέσεων τις οποίες διέπραξαν οργανώσεις οι οποίες συνδέονται με το ΙΚ – Στη μία από αυτές, τον Ιανουάριο στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Η αστυνομία της Ινδονησίας συνέλαβε έναν φερόμενο ως ισλαμιστή και κατάσχεσε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κι εξοπλισμού για την κατασκευή βομβών, που πιστεύεται πως σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για να διαπράξει επιθέσεις εναντίον κτηρίων της ινδονησιακής κυβέρνησης και της πρεσβείας της Μιανμάρ στην Τζακάρτα τον επόμενο μήνα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ινδονησίας, ο ύποπτος ονομάζεται Ρίο Πριάτνα Ουιμπάουα κι είναι 23 ετών. Φέρεται ότι είναι μέλος μιας ινδονησιακής οργάνωσης η οποία ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ποσότητα των εκρηκτικών που κατασχέθηκε αρκούσε για μια βόμβα διπλάσιας ισχύος από εκείνη που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 202 ανθρώπους στην επίθεση σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Μπαλί, το 2002.

Ο Ουιμπάουα, ο οποίος έχει σπουδάσει γεωπονία και είναι άνεργος, είναι αυτοδίδακτος κατασκευαστής βομβών και σχεδίαζε να μεταφέρει εκρηκτικά σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ινδονησία, όπως δήλωσε ο Μπόι Ράφλι Άμαρ, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι Αρχές ανησυχούν για την αναζωπύρωση του ριζοσπαστισμού και επισημαίνουν πως στην Ινδονησία -τη χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο- υπάρχουν εκατοντάδες οπαδοί και συμπαθούντες του ΙΚ.

Το τελευταίο διάστημα οι εκδηλώσεις οργής κλιμακώνονται σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας όπου ο πληθυσμός είναι στην πλειονότητα του μουσουλμανικός, όπως η Ινδονησία και η Μαλαισία, για το κύμα καταστολής σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ έχουν σημειωθεί ογκώδεις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, ανάμεσά τους και στην Τζακάρτα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr