Κόστα Ρίκα: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ότο

749055-imagehandler-1.jpg

25-11-2016 22:52
Ο κυκλώνας Ότο, που σάρωσε την Κόστα Ρίκα προτού υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους την ώρα που πολλοί άνθρωποι αγνοούνται, ανακοίνωσεο πρόεδρος της χώρας Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς.

«Μετά λύπης ανακοινώνουμε τον θάνατο (τεσσάρων) συμπατριωτών μας και την εξαφάνιση –ελπίζουμε για μικρό χρονικό διάστημα– πολλών άλλων ανθρώπων» δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους της Κόστας Ρίκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των αγνοουμένων.

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Μπαγκάσες, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ, και άλλοι δύο στα χωριά που βρίσκονται στα σύνορα με τη Νικαράγουα, επιβεβαίωσε ο Λουίς Γκιγιέρμο Φονσέκα, του Οργανισμού Δικαστικών Ερευνών (OIJ).

Το χωριό Ουπάλα, μεταξύ των πλέον πληγέντων, σάρωσαν σφοδρές βροχοπτώσεις με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε διάστημα 6 ωρών τον μέσο όρο για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (IMN).

Νιώθοντας απόγνωση και έχοντας ξεσπάσει σε λυγμούς, ένας από τους κατοίκους του, ο Χουάν, περιέργαψε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 6 ότι ο γιος του αγνοείται, καθώς παρασύρθηκε από τα λασπόνερα στις όχθες ενός ποταμού που είχε υπερχειλίσει.

Ο κυκλώνας Ότο διέσχισε την Κόστα Ρίκα για ένα διάστημα 16 ωρών προτού κατευθυνθεί προς τον Ειρηνικό Ωκεανό και υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, γύρω στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

).ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr