Αίγυπτος: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη επίθεση στο Σινά

749041-egypt-epi8esi-sina.jpg

25-11-2016 21:38

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας που συνέβη στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο και είχε ως αποτέλεσμα 15 νεκρούς στρατιώτες.

Η ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης υπογράμμισε ότι ανατίναξε το σημείο ελέγχου, σημειώνοντας πως: «ένας αριθμός στρατιωτών του χαλιφάτου εξαπέλυσε επίθεση στο σημείο αποστατών του αιγυπτιακού στρατού στο χωριό Σαμπέλ, νοτιοδυτικά της πόλης Αρίς, ενώ στις συγκρούσεις που ακολουθήσουν, οι τζιχαντιστές, χρησιμοποιώντας ελαφρύ και μεσαίο οπλισμό, κατόρθωσαν να σκοτώσουν 15 μέλη των δυνάμεων του σημείου ασφαλείας».
 
«Μια ένοπλη ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε σε ένα σημείο ελέγχου στο βόρειο Σινά την Πέμπτη το βράδυ χρησιμοποιώντας τετρακίνητα οχήματα τα οποία ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες», ανέφερε ο αιγυπτιακός στρατός, κάνοντας λόγο για 12 νεκρούς στρατιώτες.
 
Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τζιχαντιστών, κυρίως στην αραιοκατοικημένη χερσόνησο του Σινά.Οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί αφότου ο στρατός ανέτρεψε το 2013 τον τότε πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, του παλιότερου ισλαμιστικού κινήματος της Αιγύπτου.
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr