Μαρία Εκμεκτσίογλου: Όλα όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια της εκπομπής της

460100-ekmek-614x377.jpg

25-11-2016 20:45

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μιλά για τα νέα επεισόδια της εκπομπής του Alpha, που θα προβληθούν από το 2017

Τη γλυκιά κυρία Ανθούλα, που φτιάχνει ακόμη με το ίδιο μεράκι γλυκό σταφύλι και ντοματάκι στην Ιμβρο, ελληνικές οικογένειες που διατηρούν ταβέρνες με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στην Τένεδο, αλλά και Έλληνες μάγειρες στην Πόλη και την Αλικαρνασσό συναντά η Μαρία Εκμεκτσίογλου στα νέα επεισόδια της δημοφιλούς εκπομπής του Alpha «Από την Πόλη στην Ανατολή», που θα δούμε από το 2017.

«Αφού ξεπεράστηκαν, για το καλό πολλών ανθρώπων, τα προβλήματα που προέκυψαν στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο, ξεκινήσαμε τα γυρίσματα των καινούργιων επεισοδίων και, πρώτα ο Θεός, θα είμαστε και πάλι μαζί σας. Κάναμε γυρίσματα σε Ιμβρο, Τένεδο, Πριγκιποννήσια, Πόλη, Aϊβαλί, μέσα σε εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία που τα έχουν Ελληνες.

Νιώθω μεγάλη χαρά που το τηλεοπτικό κοινό αναζητά την εκπομπή, μια παραγωγή που βλέπει όλη η ομογένεια σε Φλόριντα, Ζυρίχη, Βανκούβερ, Παναμά, Βρυξέλλες. Ενας ομογενής στο αεροδρόμιο μου είπε ότι κάθε Κυριακή πρωί παρακολουθεί μαζί με την ελληνική κοινότητα τις εκπομπές μου, τις οποίες ήξερε απέξω και ανακατωτά» αναφέρει στην espresso και συμπληρώνει: «Για μένα η Ελλάδα και η ελληνική κουζίνα είναι η ζωή μου ολόκληρη. Κλείνω οκτώ χρόνια στην τουρκική τηλεόραση με εκπομπή που αφορά αποκλειστικά τις ελληνικές συνταγές. Φέτος ταξίδεψα σε Καβάλα, Ναύπλιο, Ξάνθη, Χίο, Μονεμβασιά για να κάνω γυρίσματα με παραδοσιακά πιάτα. Μάλιστα, είχα την ευτυχία να βραβευτώ για το βιβλίο “Αρωμα κανέλας” των εκδόσεων Μίνωας, ενώ ετοιμάζω ακόμα μία έκδοση, στα αγγλικά και τα τουρκικά, με τίτλο “Οι κρυφές γωνιές τη Ελλάδας”. Στην Ελλάδα, δε, θα κυκλοφορήσει σύντομα, το “Μικρά γαστρονομικά μυστικά στις παλιές συνοικίες της Πόλης”. Είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός της Κωνσταντινούπολης».ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr