Στουρνάρας: Είμαι κατά της θεωρίας «τώρα ή ποτέ» για το ελληνικό χρέος

748860-stournaras2.jpg

25-11-2016 12:20

Ειδήσεις | Γιάννης Στουρνάρας: Ξεκάθαρος ως προς το τι πιστεύει για τη συζήτηση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν πιστεύω σε θεωρίες “τώρα ή ποτέ” όμως είναι η αλήθεια είναι πως σε αυτή την περίπτωση ισχύει το “νωρίτερο το καλύτερο”», είπε ο κ. Στουρνάρας, ερωτηθείς εάν εκτιμά πως η συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου 2016 έχει μορφή τελεσιγράφου για το ελληνικό ζήτημα.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα στο επικείμενο Eurogroup. «Όλα είναι έτοιμα για την 5η Δεκεμβρίου αλλά από την εμπειρία μου ακόμα και εάν υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση δεν θα έχει σημασία. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να κλείσει τη β’ αξιολόγηση. Επομένως πιστεύω ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα βγει “λευκός καπνός”», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς για το ΔΝΤ, δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Ελπίζω το ΔΝΤ να μείνει. Όλοι θέλουν το ΔΝΤ να μείνει», απάντησε σχετικά.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr