«Σας παρακαλώ σώστε με» – Μια 7χρονη από το Χαλέπι συγκλονίζει το Twitter (vid)

748713-syria-7xroni-twitter.jpg

24-11-2016 22:59

Σε έναν λογαριασμό στο Twitter, τον οποίο διαχειρίζεται η μητέρα της, η 7χρονη αναρτά φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα κτήρια της πόλης αλλά και φωτογραφικά στιγμιότυπα της ίδιας στο σπίτι της.

Η 7χρονη Μπάνα Αλαμπέντ περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης της, του Χαλεπιού, προτού γυρίσει και κοιτάξει την κάμερα.

«Είμαι τόσο θλιμμένη. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη» λέει στα αγγλικά, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Αργότερα διακρίνεται να κρατά ένα πλακάτ που γράφει: «συμπαρασταθείτε στο Χαλέπι. Σας παρακαλώ, σταματήστε τους βομβαρδισμούς και λήξτε την πολιορκία».

Ο λογαριασμός της είναι για πολλούς το συγκλονιστικό ανθρώπινο πρόσωπο μιας σύρραξης, που μαίνεται επί 6 χρόνια και κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και εκατομμύρια έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Καλό απόγευμα από το Χαλέπι (#Aleppo), διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο» γράφει η ίδια σε ένα μήνυμα όπου στην φωτογραφία απεικονίζεται το κοριτσάκι να κρατά ένα βιβλίο και μια κούκλα. Σε μια φωτογραφία που ανέβασε σήμερα φαίνεται ο καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό και εκείνη γράφει: «καλημέρα από το Χαλέπι. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Μπάνα».

Στο τελευταίο βίντεο που ανέβασε στο Twitter φαίνεται η 7χρονη κρυμμένη σε μια γωνιά του σπιτιού να ζητάει βοήθεια.

Ερωτηθείσα από το πρακτορείο Reuters τι ελπίζει να πετύχει με αυτό της το εγχείρημα, η μητέρα της Αλαμπέντ Φατμά, απάντησε μέσω Twitter στα αγγλικά: «Είναι μια προσπάθεια να δείξουμε στους ανθρώπους (τις ζωές) μας προκειμένου να κινητοποιηθούν. Μπορούμε να αποτυπώνουμε με τα tweets τις σκέψεις μας. Το βίντεο έχει τραβηχθεί σε περιοχή κοντά στο σπίτι μας, η γειτονία μας έχει μετατραπεί σε συντρίμμια».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr