Βόλος: Υποδοχή με … μπογιά του Προέδρου των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορό

130798

24-11-2016 9:13

Επίθεση ομάδας αγνώστων, δέχθηκε ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια διάλεξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας…

Οι άγνωστοι, φωνάζοντας συνθήματα, πέταξαν μπογιές και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Πετράκο αλλά και στον Λέκτορα Γιώργο Σταμπουλή .

Το συμβάν προκάλεσε ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απερίφραστη καταδίκη μας στη φασιστικού χαρακτήρα επίθεση ομάδας τραμπούκων σε βάρος του καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Σταμπουλή και του καλεσμένου στο μάθημα του, Στάθη Τσοτσορού, ο οποίος είναι πρόεδρος των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).

Είναι απίστευτο το ότι αυτή η κατάπτυστη ενέργεια συνέβη στη διάρκεια μεταπτυχιακού μαθήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι αδιανόητο ότι μια φασιστική ομάδα καταλύει με βάρβαρο τρόπο το Πανεπιστημιακό άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαϊκή λειτουργία.

Η δημόσια ζωή της πόλης μας, οι εκδηλώσεις και η λειτουργία του πανεπιστήμιου, δεν μπορούν να είναι όμηροι των διαθέσεων κάθε φασιστικής ομάδας που θέλει να επιβάλει την αυθαιρεσία της με την βία.

Καλούμε κάθε θεσμό της κοινωνίας, κάθε μαζικό φορέα της πόλης μας, κάθε δημοκρατικό πολίτη να υψώσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν πρέπει η δημοκρατική κοινωνία του Βόλου να επιτρέψει να γυρίσουμε σε εποχές ζούγκλας, όπου φασιστικές συμμορίες τρομοκρατούν την δημόσια ζωή και καταλύουν τη λειτουργία του πανεπιστήμιου».

Πηγή: trikalanews.gr