24ωρη Απεργία: Ποιοι απεργούν σήμερα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

748429-adedy.jpg

24-11-2016 8:06

Ειδήσεις για γενική απεργία – Γενική απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη (24/11/2016) η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζοντας συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Γενική απεργία για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις νέες αλλαγές στα εργασιακά. Στις 11:00 το πρωί η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ γίνεται με φόντο τα εργασιακά για τα οποία, όπως υποστηρίζει, το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ, διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Κάλεσμα προς όλους απευθύνει το ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία και τη συμμετοχή σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί με αίτημα την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση» στο Δημόσιο.

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς (Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Προαστιακός), ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr