Εθνικά Θέματα: Εγκλωβισμένος στην «παγίδα» Τούρκων και Αλβανών ο Αλέξης Τσίπρας

748421-2638315.jpg

24-11-2016 7:02

Εδώ και πολύ καιρό, με συνεχή αρθρογραφία από το Newsbomb.gr είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να «σκάσουν» στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. όλα τα εθνικά ζητήματα που αφορούν στις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας. 

Το δυστύχημα για τον τόπο είναι ότι οι ιδεοληψίες και οι δήθεν «ανθρωπιστικές» μανίες της αριστερής κυβέρνησης άνοιξαν για τα καλά τις ορέξεις των Τούρκων, των Αλβανών και όχι μόνο… Τα εθνικά θέματα θυμίζουν θρυαλλίδα, έτοιμη να πάρει φωτιά και να τινάξει στον αέρα όλες τις κρίσιμες ισορροπίες στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και δυστυχώς η εικόνα που δίνει προς τα έξω η Αθήνα δεν βοηθά.

Αυτή η ζοφερή εικόνα δίνει λαβές, ώστε να εξυφανθεί ένα βρώμικο σχέδιο εξόντωσης της Ελλάδας από το «τρίγωνο» Βερολίνου, Τιράνων και Άγκυρας, με «Δούρειο Ίππο» αφενός τον στυγνό εκβιασμό της Γερμανίας στο μέτωπο της οικονομίας λίγο πριν τη δεύτερη αξιολόγηση, αφετέρου το όψιμο «κρεσέντο» μεγαλοϊδεατισμού που εγείρουν σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας οι κύριοι Ερντογάν και Ράμα.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Οι χειρισμοί στο Κυπριακό, η περίπτωση Κοτζιά και η δήλωση Αναστασιάδη

Κατά τα λοιπά, η ελληνική κυβέρνηση φαντάζει ανήμπορη και ανίκανη να διαχειριστεί διπλωματικά όλα αυτά τα μέτωπα που η ίδια άνοιξε, ενώ η εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα σε ζητήματα όπως το Κυπριακό φαίνεται πως γύρισε μπούμερανγκ κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, αφού οι Κύπριοι με διαρροές από χθες, Τετάρτη (23/11/2016) στον Τύπο είχαν αρχίσει να του χρεώνουν την αποτυχία των διαπραγματεύσεων σε αυτό το στάδιο, «φωτογραφίζοντας» και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Πάντως, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του προς τον ελληνοκυπριακό λαό αναφορικά με το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και απαντώντας, στη συνέχεια, στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, παρείχε σαφή κάλυψη στον Έλληνα πρωθυπουργό, εξαίροντας τη στάση του καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών.

«Η στήριξη που ετύγχανα από την πλευρά του κ. Τσίπρα καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν αμέριστη. Εις ουδεμίαν στιγμήν ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν δημιούργησε προβλήματα ή αδιέξοδα. Υπήρξαν κάποιες εύλογες ανησυχίες από την ελληνική πλευρά για κάποια ζητήματα των διαπραγματεύσεων, αλλά οφείλω να τονίσω ότι ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας αυτές τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς, μας βοήθησε στο να έχουμε καλύτερη και ορθότερη προοπτική επί της πορείας των διαπραγματεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος και στο πρόβλημα που προέκυψε από τις δηλώσεις Κοτζιά για μη συμμετοχή της Ελλάδας σε πενταμερή διάσκεψη, σημειώνοντας ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και το πρόβλημα ξεπεράστηκε και ορίστηκε ημερομηνία πενταμερούς. Ωστόσο, μετά την αποτυχία στο εδαφικό δεν μπορούσε να υπάρξει συνέχεια.

Χαρακτηριστική, εξάλλου, ήταν η απάντησή του σε επίμονη ερώτηση δημοσιογράφου, εάν για τη Λευκωσία υπάρχουν ευθύνες για το Νίκο Κοτζιά: «Εγώ συνομιλώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και η συνεννόησή μας είναι άριστη, όπως σας τόνισα. Δεν γνωρίζω τι ελέχθη και τι δεν ελέχθη και προσωπικά δεν δίνω βάση σε παραπολιτικά και κουτσομπολιά».

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr σχετικά με το διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου ΑναστασιάδηΠΗΓΗ : Newsbomb.gr