Κυπριακό – Αναστασιάδης: Αδιάλλακτος ο Ακιντζί – Θα συνεχίσω την προσπάθεια

748321-nikos-anastasiadhs.jpg

23-11-2016 20:44

Στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, που διεξήχθησαν στο Μον Πελερίν της Ελβετίας αναφέρθηκε σε διάγγελμά του ο Κύπριος πρόεδρος.

«Θα ευχόμουν η σημερινή επικοινωνία να ήταν για να εξαγγείλω πρόοδο στον διάλογο. Λυπούμαι ειλικρινά», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης εστιάζοντας στις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

«Στην Ελβετία αποδέχτηκα αντί της αρχικής συμφωνίας να καθορίσουμε κριτήρια με ελαφρά απόκλιση, για οριστικοποίηση της ρύθμισης», σημείωσε.

Ο κ. Αναστασιάδης άφησε αιχμές για τη στάση του Μουσταφά Ακιντζί υποστηρίζοντας πως πρότεινε κατ’αντίθεση των συμφωνηθέντων, ο αριθμός των Ελληνοκύπριων που θα επέστρεφαν δεν θα υπερέβαινε τις 65.000.

«Κατέβαλα συμβιβαστικές προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι αριθμοί που διεκδικούσα δεν θα απέκλειαν σημαντικές περιοχές για Ελληνοκύπριους», είπε ο Κύπριος πρόεδρος και ξεκαθάρισε πως παρά την απογοήτευση, είναι έτοιμος να προβεί στα απαραίτητα διαβήματα για να ξαναρχίσει ο διάλογος, για λύση κοινά αποδεκτή.

«Είμαι έτοιμος να συνεχίσω τον διάλογο στο σημείο που διακόπηκε στην Ελβετία. Εξέθεσα απλά τα πραγματικά γεγονότα, συναισθανόμενος την ευθύνη μου στον ΕΚ λαό, με σεβασμό των Ελληνοκύπριων και των Τουρκοκύπριων.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να βάζει εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας, ο κ. Αναστασιάδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στήριξε τις διαπραγματεύσεις, ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει, παρέχοντας σαφή κάλυψη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr