Καιρός: Πότε έρχεται ο χιονιάς στην Ελλάδα

748189-xionia-athina.jpg

23-11-2016 13:05

Χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα αναμένεται να δούμε στις αρχές Δεκεμβρίου – Ψυχρές αέριες μάζες καταφθάνουν από την Σιβηρία – Σε δριμύ ψύχος μπαίνει ολόκληρη η χώρα – Διαβάστε τις αναλυτικές προβλέψεις.

Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι βρισκόμαστε αρκετές ημέρες πριν το σημείο της καθόδου του ψύχους από την Ρωσία. Όπως είπε, κάτι αρχίζει να… αχνοφαίνεται, αλλά θα μιλήσει μόνο όταν οι πιθανότητες επιβεβαίωσης ξεπεράσουν το 70%… Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πιο συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται να καταφτάσει στη χώρα μας ο χιονιάς καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες της Αρκτικής θα εισέλθουν στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά (Μαύρη Θάλασσα), με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

xionia problepsi athina

Σύμφωνα με το Greek-weather.org, φαίνεται ότι θα χιονίσει αρκετά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θράκης, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής Ηπείρου, της βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, αλλά και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής ορεινής και ημιορεινής Πελοποννήσου.

Βάση του τελευταίου «τρεξίματος» των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, λιγότερες χιονοπτώσεις φαίνεται να δέχονται οι πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ θα σημειωθεί και ισχυρός παγετός με θερμοκρασίες που στην ορεινή και ημιορεινή ηπειρωτική χώρα, δεν αποκλείεται να πέσουν και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

xionia problepsi athina 2

Μία τέτοια ψυχρή εισβολή είναι σπάνια γι’ αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε, με το βαρύ χειμώνα να μπαίνει από νωρίς φέτος.

xionia problepsi athina 3

Το φαινόμενο ίσως έχει και συνέχεια μέσα στο πρώτο μισό του Δεκέμβρη μιας και τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν διαδοχικές ψυχρές εισβολές και μετά τις 3-4 Δεκεμβρίου.

xionia problepsi athina 4 copy

Στην Αττική, σύμφωνα πάντα με το Greek-weather.org, περισσότερες πιθανότητες για χιονοπτώσεις έχουν οι περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Πεύκης, της Αγίας Παρασκευής, των Θρακομακεδόνων, της Κηφισιάς, του Γαλατσίου, του Αμαρουσίου, αλλά και του Χολαργού και του Χαλανδρίου. Σε αυτές τις περιοχές φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα ως και 70-75% για να χιονίσει και γενικότερα να πέσουν νιφάδες.

Οι πιθανότητες για χιόνι στο κέντρο της Αθήνας είναι μικρότερες αλλά μπορεί και εκεί οι κάτοικοι να δουν τις πρώτες νιφάδες της χρονιάς!

chionia3

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr